Mango cheesecake z ananasom

Mango cheesecake z ananasom

03.01.2017

Lahka in kremna sladica s kremnim sirčkom in z osvežujočim mangom ter ananasom. Tako enostavna za naredit, da boste našli vsak izgovor, da se lotite te tropske sladice.

SESTAVINE za tortico premera 18 cm

TESTO:

120 g digestive piškotov
40 g kokosove moke
55 g masla

Recept: Mango cheescake

KREMA:

mango
ananas
mascarpone (250 g)
grški jogurt (250 g)
akacijev med (2 žlici)
brezovo sladilo (80 g)
želatina ali agar agar (6 lističev)

Recept: Mango cheescake

POSTOPEK

Podlaga:
Nad paro na hitro stopimo maslo. Zmeljemo piškote, dodamo kokosovo moko ter maslo im še enkrat dobro premešamo.
V pekač lahko podložimo peki papir ni pa nujno (jaz to naredim, da se ne umičuje dno, ko se reže). Piškotno testo enakomerno razporedimo po dnu, pomagamo si z žlico ali spodnjim delom kakega kozarca. Postavimo v hladilnik medtem, ko pripravljamo kremo. 

Krema:
Dvema rumenjakoma dodamo izbran sladkor (jaz sem izbrala brezovo sladilo, lahko uporabite navaden sladkor). Nad paro miksamo na najmanjši jakosti par minut, tako da bo jajčna krem topla, vendar ne sme zavreti! Nato jo damo hladit – ker je znaj mrzlo, najbolje na balkon. ;)
MANGOV PIRE: olupimo 170 g manga in ga spasiramo v pire. Dodamo ga jajčni kremi, ki se hladi.
V grški jogurt dodamo 2 žlici medu. Mascarpone preložimo v posodo dodamo par kapljic limone in na hitro premiksamo. Dodamo še grški jogurt z medom, miksamo.
Pred zadnjim miksanjem vlijemo jajčno kremo. Na koncu dodamo še 6 lističev želatine (če so manjši jih uporabite 8, jaz imam neke večje) ali agar agar (nekje 7-8g – čeprav piše manj v navodilih, ampak je občutno premalo 2 g v primerjavi s 6 lističi na 500ml tekočine, preverjeno). Masa bo srenje tekoča/gosta.

Iz hladilnika vzemite obod, prelijte polovico kreme, dodajte na manjše koščke narezan ananas, ter polijte še drugo polovico. Ko se krema malenkost zatrdi, po vrhu posujte kokosovo moko. Mangove srčke lahko dodate naknadno ali takoj.

Recept: Mango cheescake


Po želji lahko vmes dodate tudi samo koščke manga. Fino je da je lepo zrel in sladek.
Ananas pa, kot vidite na sliki, spusti kar nekaj svojega soka, tako da lahko med rezanjem deluje tudi kot da se torta znotraj ni dobro zatrdila, vendar brez panike. 

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

 

Priporočamo

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.