Št. produktov: 0
31.07.2020
Sezona robid je v polnem teku in našli smo super način, kako se posladkati z njimi. Privoščite si jih na kremasti torti s čokoladnim moussom, ki ima okus po kavi. Mmmm, se boste lahko zadržali pri enem kosu?
Biskvit:
Mousse:
Nadev:
Za biskvit penasto zmešajte rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor, dodajte olje, moko in ohlajeno kavo. Stepite beljake s ščepcem soli v trden sneg in ga s kuhalnico vmešajte v testo. Tortni model premažite z maslom, posujte s krušnimi drobtinami, vlijte vanj biskvit in pecite na 180°C približno 25 minut.
Medtem, ko se bisvkit peče, na pari stepajte rumenjake, sladkor in turško kavo. Ko zmes doseže 82°C, umaknite z ognja, dodajte nastrgano čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Stepite beljake in ščepec soli v čvrst sneg, prav tako stepite sladko smetano, da postane čvrsta. Pomešajte sneg in smetano ter počasi vmešajte kremo, ohlajeno na sobno temperaturo (20°C).
Pečeni biskvit ohladite, vrnite v model, dodajte mousse in pustite v hladilniku, da se dobro ohladi. Preden postrežete, odstranite model, dodajte robide in postrezite.
Dober tek!
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.