Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Torta s čokoladnim moussom in robidami

Torta s čokoladnim moussom in robidami

31.07.2020

Sezona robid je v polnem teku in našli smo super način, kako se posladkati z njimi. Privoščite si jih na kremasti torti s čokoladnim moussom, ki ima okus po kavi. Mmmm, se boste lahko zadržali pri enem kosu?

SESTAVINE

Biskvit:

  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 50 ml olja 
  • 125 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 50 ml turške kave

Mousse:

  • 200 g čokolade (min. 50 % kakava)
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 100 ml turške kave
  • 200 ml sladke smetane

Nadev:

  • 500g robid

PRIPRAVA

Za biskvit penasto zmešajte rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor, dodajte olje, moko in ohlajeno kavo. Stepite beljake s ščepcem soli v trden sneg in ga s kuhalnico vmešajte v testo. Tortni model premažite z maslom, posujte s krušnimi drobtinami, vlijte vanj biskvit in pecite na 180°C približno 25 minut.

Medtem, ko se bisvkit peče, na pari stepajte rumenjake, sladkor in turško kavo. Ko zmes doseže 82°C, umaknite z ognja, dodajte nastrgano čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Stepite beljake in ščepec soli v čvrst sneg, prav tako stepite sladko smetano, da postane čvrsta. Pomešajte sneg in smetano ter počasi vmešajte kremo, ohlajeno na sobno temperaturo (20°C).

Pečeni biskvit ohladite, vrnite v model, dodajte mousse in pustite v hladilniku, da se dobro ohladi. Preden postrežete, odstranite model, dodajte robide in postrezite.

Dober tek!

Čokoladna torta z robidami

Robide na čokoladni torti

 

Priporočamo

  • Kava Guatemala

    Pražarna kolektiv 22

    Cena: 7,50 € V košarico

    1 kos

    Stanje zaloge: na voljo

    Kava Guatemala 130g (fino mleta)
    Okus: Note kislosti vina, temne jagode in čokoladni zaključek. Usklajen sladek profil

    Sveže pražena kava v Julijskih Alpah. Iz pražarne kolektiv 22 vam nudimo različne okuse kave, ki se skozi leto spreminjajo glede na poreklo kavnih zrn. Trenutno so v ponudbi zrna iz Peruja in Vzhodnega Timorja, ki jih s skrbnostjo spraživa na različne načine

    Poreklo: Gvatemala
    Regija: Huehuetenango
    Proizvajalci: Manjše do srednje velike posesti
    Nadmorska višina: 1350 – 2000 m
    Vrsta: Caturra, Typica, Bourbon, Catuai
    Trgatev: januar - april 2018
    Klasifikacija: SHB EP
    Proces obdelave: mokri

    Več o produktu »
     
     
  • Polnozrnata pšenična moka

    Kmetija Mustafa

    Cena: 1,70 € V košarico

    1kg

    Stanje zaloge: na voljo

    Moka je mleta iz celega zrnja in ji ni prav nič odvzeto. S tem se ohrani veliko več mineralov in izboljša hranilno vrednost.

    Poreklo: Kmetija Mustafa

    Rok trajanja: 2-3 mesece

    Več o produktu »
     
     
  • BAM temna čokolada

    Mojacokolada.si

    Cena: 6,95 € V košarico

    500g

    Stanje zaloge: na voljo

    BAM Temna čokolada je zelo univerzalna, vrhunska belgijska temna čokolada proizvajalca Barry Callebaut, ki vsebuje vsaj 55,6% kakavovih delov.

    Čokolada je BREZ glutena.

    Neto količina: 500 g.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.