[Pavlova torta] Jagodni oblak

[Pavlova torta] Jagodni oblak

27.06.2019

Poletje na krožniku, jagodni oblak je popolna poletna sladica. Sladica iz beljakov je dopolnjena s sladko smetano, in lokalnimi svežimi jagodami.


KAJ JE PAVLOVA TORTA (JAGODNI OBLAK)?

Pavlova sladica je narejena s tako enostavnimi sestavinami, kot so beljaki in sladkor. Torta se peče le toliko, da se zunaj "strdi", medtem, ko mora notranja ostati krhka in mehka. Najpogostejši prelivi za to sladico je rahlo stepena smetana in jagode ali pire iz pasijonke.

V našem receptu smo tokrat uporabili sveže lokalne jagode iz kmetije Krošelj. 



SESTAVINE:

  • 4 beljaki
  • 200g sladkorja v prahu
  • 1 žlica škroba
  • 300g jagod
  • 1 žlica sladkorja
  • 250g sladke smetane


Jagodni oblak - Pavlova torta

Jagodni oblak - pavlova torta



PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 110 C. Beljake stepamo z mešalnikom 35 sekund. Med mešanjem na srednji hitrosti dodamo sladkor v prahu. Na visoki hitrosti stepamo toliko časa, da se ves sladkor raztopi (5-10 minut). Dodamo škrob in premešamo z lopatko. Model za peko obložimo s papirjem za peko. Beljakovo maso naložimo v krog s premerom 20 cm. Na sredini kroga naredimo vdolbino s premerom približno 12 cm (na dnu mora ostati vsaj 1 cm višine beljakove mase). Pečemo 60 minut, ugasnemo pečico in pustimo, da se ohladi v pečici. Jagode narežemo na polovice oz. po želji in zmešamo s sladkorjem. Pustimo stati 10 minut, medtem stepemo smetano. Tik preden torto postrežemo, napolnimo vdolbino na sredini s sladko smetano, nanjo pa položimo marinirane jagode.

Jagodni oblak - pavlova torta

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.