Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Strune rose 2019

Strune rose 2019

Rose, ki prepleta pet sort vina: Merlot, Modri Pinot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc in Refošk. Vonj spominja na rožnato vrtnico, veliko posušenih rumenih rožic ter češnjo z malo maline. V ustih se ponovi rdeče sadje, vrtnica, cvetje. Tu je tudi malenkost okusa po češnjevih peškah. V ustih je prijetnega, polnega okusa z lepo svežino in lepim sadnim pookusom.

LASTNOSTI:

  • Stopnja alkohola: 13,00%
  • Stil vina: Rose
  • Država: Slovenija
  • Regija: Goriška Brda

* Uporaba promocijske kode in kode s popustom ni mogoča za ta izdelek.

 

Cena: 12,20 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Težko bi določili vek, od katerega se Ščurkovi ukvarjajo z vinogradništvom, zapisano pa je ostalo, da je Stojanov nono Franc obdeloval 1 hektar trt in pridelal 50 hektolitrov vina. Danes Stojan s pomočjo petih sinov neguje 20 hektarjev vinogradov, temu primeren pa je tudi pridelek. Večina posesti je na italijanskem delu Brd, za najboljše lege pa veljajo Grotišče, Dugo, Mahober, Jazbine, Jordano, Gredič in Kozlink. Ščurkovi ponujajo trgu letno do 80.000 steklenic vrhunskega vina. Zvesti ostajajo svežim, vendar polnim vinom, zato dolgo v pomlad odlašajo s prvim pretokom. Taka vina potrebujejo kar nekaj časa, da se razživijo v kozarcu, zato pa jih je potem težko ustaviti. Ob najsodobnejši tehnologiji odkrivajo tudi skrivnosti hrastovih sodčkov, predvsem pa ne pozabljajo na avtohtone sorte.

 

Priporočamo tudi

 

Novice

  • Vse kar moraš vedeti o Martinovanju

    05.11.2023

    Martinovo je priljubljen slovenski praznik, ki pomeni konec dela na polju, zahvalo za dobro letino, predvsem pa je povezan z degustiranjem in slavljenjem novega vina. Je praznik, posvečen novemu vinu in obdobju, ko se mošt spremeni v vino.
    Preberi več
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.