[SPREMEMBE NAČINA PLAČIL) Zaradi zagotavljanja najvišjih standardov čistoče in higiene do nadaljnjega plačevanje z gotovino ni več mogoče. Prav tako smo zaradi hitrejše obdelave naročil od 21.3.2020 do nadaljnega ukinili plačilo PO PREDRAČUNU. Hvala za razumevanje.

[POMEMBNO OBVESTILO] Spremenili smo pogoje dostave - več informacij tukaj.

[NE SPREGLEJ] Število dnevnih naročil je doseženo. Jutri v NEDELJO ob 12:00 ponovno aktiviramo spletno trgovino.

 
 
 

Cvetlični med

3 ocene
Cvetlični med

100% Slovenski med iz čebelarstva Poslek.
100 % domač med - 100% kvaliteten.

Cvetlični med ne vsebuje nobenih ostankov pesticidov ali cvetnega prahu gensko spremenjenih rastlin. Med je kot nalašč za zdrav zajtrk, vse vrste jedi, pijač in peko. Med je hrana za vse, zdrave in bolne, v vseh življenskih obdobjih in vseh letnih časih. Uporabimo ga lahko z namenom, da si okrepimo telo ali pa kot sladilo in dodatek jedem.

Vsebina: 330g
Poreklo: Slovenija

Cena: 6,50 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Slovenci smo že od nekdaj narod čebelarjev. V medu je del neokrnjene narave, saj ga proizvedejo čebele iz različnih virov: iz cvetličnega nektarja ali drugih izločkov rastlinskih delov. Smo edina članica Evropske unije, ki je svojo avtohtono čebelo zaščitila, kar pomeni, da se pri nas ne sme gojiti čebel drugih ras.

Med vsebuje približno 7080 odstotkov sladkorja. Največji del predstavljajo sadni (fruktoza) in grozdni (glukoza) sladkorji, ki nas hitro napolnijo z energijo. Poleg tega med med vsebuje tudi veliko dragocenih vitalnih snovi, med drugim tudi encime in mineralne snovi, vitaminov, aminokislin in še in še. Med drugimi sestavinami so pomembni minerali (kalij, kalcij, natrij, magnezij, železo, baker, mangan, fosfor). Več mineralov je v temnih (gozdnih) vrstah medu. Od vitaminov najdemo v manših količinah vitamine B, C, pantotensko kislino, nikotinsko in folno kislino ter biotin. Pomembni so encimi, ki sodelujejo pri presnovi druge hrane (invertaza, katalaza, glukozidaza, fosfataza).  Poleg tega vsebuje še protibakterijske snovi (inhibine), številne aminokisline ter aromatske snovi.

Med se od medu razlikuje po botaničnem in geografskem poreklu. Različne vrste medu se tako med seboj razlikujejo po barvi, okusu, konsistenci, zgradbi in seveda tudi lastnostih.

Anonimen
Anonimen
Anonimen
 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.