Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Peneče vino Bjana Brut Zero

Peneče vino Bjana Brut Zero

Peneče vino Bjana brut zero je vedno letniška penina (millesime). Brut nature (brez dodatka odpremnega likerja). Grozdje prihaja samo iz starih vinogradov, kjer se je rast trt umirila, kakovost grozdja pa je najboljša.

Sortni sestav:

  • chardonnay (50–70 %) (za karakter in aromatičnost)
  • rebula (30–50 %) (za eleganco in svežino)

Način pridelave: klasična metoda
Zorjenje penine na kvasovkah: najmanj 36 mesecev
Alkohol: 13,0 vol. %

* Uporaba promocijske kode in kode s popustom ni mogoča za ta izdelek.

 

Cena: 37,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Zorjenje penine na kvasovkah: najmanj 36 mesecev
Nepovreti sladkor: brut nature (suho) 1–1,5 g/l
Skupne kisline: 6,0 g/l
Alkohol: 13,0 vol. %

Bjana je narečno ime za našo vas Biljana. Vina Bjana pridelujemo in negujemo na družinskem posestvu v osrčju vinorodnega okoliša Goriška brda, ki predstavljajo predalpski gričevnat svet z močnim vplivom Sredozemlja. Naša vina zorijo v popolnoma obnovljenem dvorcu Dorišče, v eni od najstarejših kleti daleč naokrog. »Dvorec so v 13. stoletju pozidali goriški grofje in je takrat nosil ime Wyglan. Leta 1288 je omenjen Rovanus de Biglola, leta 1307 Martin de Bilana in sin Fosch, leta 1341 vitez Leonard iz Biljane. Konec 15. stoletja je dvorec kupila plemiška rodbina Orson. Goriški plemiči Edlingi so bili naslednji lastniki, od leta 1511 pa gospodje Dornberški.« (vir: Ivan Jakič, Vsi slovenski gradovi, DZS, 1999) Zdajšnji lastnik dvorca je družina Mirana Sirka. Dvorec z okoliškim posestvom je kupil njegov praoče Franc Obljubek v času po prvi svetovni vojni.

Bjana

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.