Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pelicon Winter 2023

št. ocen: 3
Pelicon Winter 2023
novo

Vsako leto — že več kot deset let — varimo pivo za prijatelje in družino, ki se zbere ob polni praznični mizi. To je naš vsakoletni winter warmer, ki prav za prav ni stil piva per se, temveč gre za poimenovanje širše pivovarske tradicije ob koncu leta.

Stil piva: winter warmer
Alkoholna stopnja: 8,5 %
Pakiranje: 750 ml
Nefiltrirano in nepasterizirano.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

 

 

Cena: 9,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

O ZGODOVINI STILA:
Da si za praznike privoščimo nekoliko več in je miza obilnejša, velja za epitom evropske kulture. Tudi pivovarji pri tem niso izjema — za "vahte" so si privoščili zajetnejši del ječmena, višji alkohol, pa še kakšno drago začimbo za povrh. V starih časih so začimbe tudi nadomestile hmelj, ki ga je običajno v prazničnih pivih manj, da so pivo lahko po potrebi tudi segrevali — kakor se danes počne s kuhanim vinom. V Angliji je obstajala celo tradicija, da so v segreto pivo namočili začinjen in sladek božični kruh. Ta košček zgodovine pa nam je služul kot inspiracija, da smo ustvarili pivo, ki se dobro poda k slovenski potici.

O PIVU PELICON WINTER:
Nastal je Pelicon Winter, temno pivo, ki ga varimo samo enkrat letno. Bogata paleta specialnih ječmenovih sladov in zimskih začimb zori več mesecev, preden pivo pride v vaše kozarce. Vsako leto je recept nekoliko drugačen, zato vsako serijo označimo tudi z letnico. Steklenica je ročno zavita v praznični papir, kar še bolj poudari težko pričakovani sezonski zvarek.

V letošnjem letniku je pivovar Matej Pelicon, s svojim izjemnim občutkom za okus, združil domači lipov med, vaniljo, kokosove kosmiče in cimet ter tako ustvaril edinstveno doživetje, ki vas bo spomnilo na medeljake.

Smo neodvisna mikropivovarna in delujemo v osrčju Vipavske doline, v Ajdovščini. Varimo piva, ki so nefiltrirana, nepasterizirana in polnega okusa - varimo takšna piva, ki jih radi tudi sami pijemo.

Po letu priprav in testiranja smo naš prvi zvarek Pally (pale ale) poslali na trg novembra 2013. Najbolj smo prepoznavni po pivu stila india pale ale z imenom the 3rd Pill (IPA), ki je v letu 2014 dobil dve srebrni nagradi, portal Rate Beer.com pa ga je razglasil za najboljše slovensko pivo. Poleg omenjenih varimo tudi druga piva, seznam se vztrajno daljša.

V pivovarni Pelicon smo osredotočeni na kvaliteto in kreativni razvoj novih receptov. Z vsakim varjenjem želimo postati boljši in navdušiti čim več ljudi nad novim valom piva.

V letu 2014 smo s pomočjo glasov naših pivcev prejeli trikrat naziv najboljša slovenska pivovarna leta. Na Ljubljanskem festivalu piva 2015 pa so mednarodni sodniki BJCP razglasili naše pivo Quantum DIPA za drugo najboljše pivo na festivalu. Januarja 2017 smo na svetovnem češkem tekmovanju prejeli srebrno medaljo za Pelicon Coffee Stout.

S pomočjo vztrajne in zagnane ekipe nam je Občina Ajdovščina podelila Zlati znak za zasluge na področju slovenskega pivovarstva, Zavod Mladi podjetnik pa nam je podelil naziv Mladi podjetnik leta 2017.

Soustanovitelja:
Matej Pelicon - soustanovitelj in glavni pivovar. Svojo dolgoletno vizijo o modernih pivih uresničuje s pomočjo izjemne pivovarske opreme SK Group iz Vipavske doline. Skrbi za zvarke in nenehne izboljšave. Fizik po duši, najraje s svinčnikom za ušesom in skate-om pod nogami.

Anita Lozar - soustanoviteljica in odgovorna za vsa vaša vprašanja in predloge. Po letih delovanja na področju grafičnega oblikovanja sedaj skrbi za razvoj produktov, vse vizualne in manj vizualne zadeve. Ljubiteljica vseh dobrih idej.

 

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.