Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Ovseni kosmiči

št. ocen: 1
Ovseni kosmiči

Zrnje golega ovsa obdelajo z mehanskim postopkom stiskanja in dobimo kosmiče. Najbolj pogosto si jih pripravimo za zajtrk, bodisi da ji skuhamo ali namočimo v mleku ali jogurtu. Dodamo sadje, oreščke in začimbe po izbiri. Iz ovsenih kosmičev lahko pripravimo tudi razne sladice, polpete in za zgoščevanje juh.

Okusni so pripravljeni tudi na slani način za glavno jed ali prilogo.

 

Cena: 3,10 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

OPIS KMETIJE: Kmetija Punčar

Nahajajo se nedaleč stran od glavne prometne žile, ki povezuje Kranj in Škofjo Loko. Na družinski kmetiji Punčar se že vrsto let ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Sprva so polja, zasajena s pšenico, ječmenom in koruzo, obdelovali le zato, da bi naše kokoške, krave in pujski imeli domačo krmo.
V zadnjem obdobju so postopno povečevali število kokoši, sočasno pa se je začela pisati tudi zgodba dopolnilne dejavnosti, posuta z domačo moko, kašo in zdrobom ter začinjena z nekaj kapljicami odličnega olja iz sončnic, ki zrastejo na naših njivah, razprostrtih po Sorškem polju.
Na njive vračajo pozabljena žita, ki so bila v preteklosti bolj zastopana v naši okolici. Proso, piro, ajdo, pšenico, ječmen, koruzo ter sončnice pridelujejo za namene ljudske prehrane. Tako kot je raznovrsten nabor poljščin, tako raznovrstna je tudi naša ponudba izdelkov vse leto, poleg moke in mlevskih izdelkov, ponujajo tudi hladno stiskano sončnično olje.
Na voljo so moka in mlevski izdelki iz žit predelana na tradicionalen način z mletjem na mlinski kamen ter olje iz sončnic, ki pridobljen s hladnim stiskanjem.
Veliko truda vložijo v to, da so vsi mlevski izdelki čimbolj sveže zmleti, da pridejo na vašo mizo kar najbolj polnega okusa.

Ime kmetije je iz domačega hišnega imena pr' Punčar.
Punčarjevi, kar tri generacije živijo pod isto streho, spoštujejo trdo delo njihovih prednikov in želijo tradicijo kmetovanja ohranjati za naslednje rodove. Poskrbijo, da imajo na mizi čim več domačih pridelkov in izdelkov, viške pa predelajo in ponudijo strankam. Kljub temu, da kmetija ni velika se z veliko veselja in ljubezni trudijo za pestro in pisano ponudbo, vsega kar znamo pridelati. Kot mladi kmetje se prizadevajo izkoristiti potenciale družinske kmetije in s pomočjo znanja, ki ga imajo, kar se da največ podeliti z lokalno okolico in poskrbeti za nadaljevanje družinskega kmetovanja in ohranjanje tradicije iz našega območja.

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.