Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Recept: Mini jabolčna pita

Recept: Mini jabolčna pita

28.09.2016

Jabolčna pita je ena tistih klasičnih sladic, ki so jo pripravljale že naše babice. Priprava je preprosta in okus nas vedno popelje nazaj v tiste dni, ko smo bili mladi in brezskrbni. 

Za vas smo pripravili recept za mini jabolčne pite, ki so nadvse simpatične in kar je najbolje — z nikomer vam je ni potrebno deliti. 

Sestavine za testo:

  • moka 220 g
  • sladkor 2 žlici cca. 50 g 
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja 
  • 2 rumenjaka  
  • ščepec soli
  • maslo 70 g
  • hladno vodo cca. 6 žlic
  • 0,5 vrečke pecilnega praška

Sestavine za nadev:

  • 3 srednja velika jabolka (Topaz)
  • cimet (čajna žlička)
  • limona
  • sladkor (po želji nekaj žlic)


 

Pričnemo s pripravo krhkega testa. V skledo presejemo moko in jo zmešamo s sladkorjem, pecilnim praškom, vanilijevim sladkorjem in soljo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo (maslo mora biti na sobni temperaturi). S konicami prstov hitro vgnetemo maslo v suhe sestavine ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Dodamo rumenjak in hladno vodo, vse skupaj z rokami pognetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v folijo ter testo za dobrih 30 min postavimo v hladilnik. Medtem, ko testo počiva v hladilniku se lahko lotimo nadeva.

Jabolka operemo, izkoščičimo in naribamo, mi raje jabolka ne olupimo, saj lupina vsebuje veliko pomembnih vitaminov in mineralov ter prispeva k bolj bogatemu okusu same pite. K naribanim jabolkam dodamo čajno žličko cimeta, sladkor in sok polovice limone. 

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Dve tretjine ohlajenega testa na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v velikosti pekačev. Razvaljano testo obložimo na mini pekače in jih s prsti nežno oblikujemo in pritisnemo ob dno in obod pekača. Preden pekače obložimo s testom jih malo premažemo z maslom. Po vrhu pite dodamo še trakove, ki smo jih naredili iz preostanka testa, trakove premažemo z rumenjakom

Pite pečemo v pečici 40 minut oziroma toliko časa, da se testo ob robovih zlato rjavo zapeče. 

Jabolčno pito lahko serviramo toplo ali hladno, dodamo lahko tudi kepico vanilijevega sladoleda — priporočamo!

 

 

Priporočamo

  • Jabolka Topaz domače

    Jabolka Topaz

    Sadjarstvo Slom

    Cena: 3,99 € V košarico

    1 kg

    Stanje zaloge: na voljo

    Topaz je zagotovo sorta jabolk, ki je v zadnjih letih najbolj popularna med našimi strankami. Jabolka sorte topaz veljajo za zelo okusna, nekateri jih imenujejo kar dragulj med jabolki. So izrazito rumeno oranžne do oranžno rdeče barve, čvrsta in sočna ter prijetnega kislega in hkrati sladkega okusa. Sorta topaz, ki izvira iz Češke, je stara sorta jabolk, ki je zaradi odlične arome in polnega okusa pri nas zelo priljubljena. Ni preveč čvrsto jabolko, in ravno zato je primerno prav za vse mlade in starejše.

    Več o produktu »
     
     
  • Limone

    Cena: 3,99 € V košarico

    0,5kg (4-5kos)

    Stanje zaloge: na voljo

    Limone prepoznamo po njihovi značilni obliki, lahko so majhne ali pa zelo velike, imajo debelo ali tanko oziroma gladko ali grčasto lupino. Rastejo na drevesu, imenovanem limonovec. So plod davnega križanja, verjetno med pomelom in citrono, a že stoletja uspeva kot samostojno drevo.

    NASVET ZA UPORABO:

    Da ohranijo barvo in svež videz, limone pogosto obdelajo z difenilom, etilenskim plinom, ki ohrani lupine rumene in sveže na pogled. Če boste uporabili tudi limonino lupino, potem izberite neobdelane oziroma nepovoskane sadeže. Ko limone enkrat oberemo, te ne zorijo več. Hranimo jih v hladnem prostoru ali hladilniku, ohranile pa se bodo najmanj en teden.

    Več o produktu »
     
     
  • Polnozrnata pšenična moka -20%

    Polnozrnata pšenična moka

    Kmetija Mustafa

    Cena: 2,10 € 1,68 € Najnižja cena pred akcijo: 2,10 € V košarico

    1kg

    Stanje zaloge: na voljo

    **Izdelku je dodeljen popust, ker se mu bliža rok uporabe (16.05.2024)**

    Moka je mleta iz celega zrnja in ji ni prav nič odvzeto. S tem se ohrani veliko več mineralov in izboljša hranilno vrednost.

    Poreklo: Kmetija Mustafa

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.