Št. produktov: 0
28.09.2016
Jabolčna pita je ena tistih klasičnih sladic, ki so jo pripravljale že naše babice. Priprava je preprosta in okus nas vedno popelje nazaj v tiste dni, ko smo bili mladi in brezskrbni.
Za vas smo pripravili recept za mini jabolčne pite, ki so nadvse simpatične in kar je najbolje — z nikomer vam je ni potrebno deliti.
Sestavine za testo:
Sestavine za nadev:
Pričnemo s pripravo krhkega testa. V skledo presejemo moko in jo zmešamo s sladkorjem, pecilnim praškom, vanilijevim sladkorjem in soljo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo (maslo mora biti na sobni temperaturi). S konicami prstov hitro vgnetemo maslo v suhe sestavine ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Dodamo rumenjak in hladno vodo, vse skupaj z rokami pognetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v folijo ter testo za dobrih 30 min postavimo v hladilnik. Medtem, ko testo počiva v hladilniku se lahko lotimo nadeva.
Jabolka operemo, izkoščičimo in naribamo, mi raje jabolka ne olupimo, saj lupina vsebuje veliko pomembnih vitaminov in mineralov ter prispeva k bolj bogatemu okusu same pite. K naribanim jabolkam dodamo čajno žličko cimeta, sladkor in sok polovice limone.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Dve tretjine ohlajenega testa na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v velikosti pekačev. Razvaljano testo obložimo na mini pekače in jih s prsti nežno oblikujemo in pritisnemo ob dno in obod pekača. Preden pekače obložimo s testom jih malo premažemo z maslom. Po vrhu pite dodamo še trakove, ki smo jih naredili iz preostanka testa, trakove premažemo z rumenjakom.
Pite pečemo v pečici 40 minut oziroma toliko časa, da se testo ob robovih zlato rjavo zapeče.
Jabolčno pito lahko serviramo toplo ali hladno, dodamo lahko tudi kepico vanilijevega sladoleda — priporočamo!
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.