Št. produktov: 0
21.04.2018
Najraje imam recepte, ki so hitro in enostavno za pripravit in to je definitivno eden izmet takšnih. Prvi eksperiment domačega masla z zelišči je uspel in v kombinaciji z jajčkom in redkvico prišel še do večjega izraza. Primerno za zajtrk, malico ali večerjo.
- maslo 50g
- 2 jajca
- redkvice
- zelišče (bazilika, peteršilj, čili)
- začimbe (sol in poper)
- 2 rezini kruha
- 1/2 limone
- oljčno olje
1. Vzamemo cca. 50g maslo, narežemo ga na kocke in ga pustimo zunaj hladilnika toliko časa, da doseže sobno temperaturo. Medtem pripravimo redkvice, redkvice dobro operemo in po potrebi obrežemo, nato jih narežemo na tanjše kolobarje.
2. V multipraktiku zmiksajmo mešanico začimb (peteršilja, bazilike, čilija - dodate lahko katerokoli, po želji), miksamo dokler začimbe niso drobno nasesekljane. Dodamo maslo, žličko limoninega soka, poper in sol. Ponovno zmiksamo, da se vse poveže skupaj.
3. Preden postrežemo naš "toast", v ponvi na kapljici olja popečemo jajca na oko. Preden sta jajca pečena, na rezini popečenega kruha namažemo naše maslo, dodamo pečeno jajce, po vrhu raztresemo tanko narezane redkvice, skupaj z nekaj vejic zelišč. V primeru, da vam je še kaj masla ostalo ga lahko shranite v hladilnik in uporabite v naslednjih dneh (v hladilniku zdrži tudi do 7 dni).
Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.