Št. produktov: 0
17.07.2019
Te male zelenjavne pice so božanske! Sladka paradižnikova omaka, sveža bazilika in nežna mocarela na mehkem jajčevcu so idealna kombinacija okusov.
Jajčevec narežemo na rezine – vse rezine naj bodo približno enake debeline. Rezine položimo na kuhinjsko brisačo, jih posolimo in pustimo, da izpustijo nekaj vode in s tem nekaj svoje grenkobe. Po 15-minutah rezine obrnemo in jih pustimo še 15 minut. Po 15-ih minutah jih obrišemo s kuhinjsko brisačo, prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo z malo olivnega olja in potresemo z origanom.
V kozici segrejemo žlico olivnega olja in na segretem popečemo sesekljan česen. Pazimo, da se česen ne obarva, saj bo postal grenak. Ko se česen malenkost zmehča, v kozico dodamo na majhne koščke narezan paradižnik. Paradižnik še posolimo, ter dodamo še velik ščepec origana. Kuhamo še približno 10 minut, da se zmehča. Večkrat premešamo. Pred koncem kuhanja v kozico dodamo še 3 žlice paradižnikove salse, da dobimo enotno sladko paradižnikovo omako.
Na posamezne rezine razporedimo nekaj paradižnikove omake, nanjo razporedimo na rezinice narezane bučke, svežo baziliko, nanje pa naribano mocarelo, zmešano z naribanim parmezanom. Jajčevce prenesemo nazaj v vročo pečico in pečemo toliko časa, da se mocarela stopi in malenkost popeče – okoli 20 minut na 190 stopinj.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.