Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Mini jagodne pite

Mini jagodne pite

21.05.2017

Končno smo dočakali lepo toplo vreme in prepričana sem, da mnogi nameravate začeti sezono piknikov, ki smo jo vsi komaj čakali. Seveda vedno poleg hrane iz žara ostane še prostor za sladico, ne glede koliko smo predhodno pojedli. 

Nič ne kriči bolj po poletju kot pa sveže jagode. Jagodne mini pite so kot nalašč za serviranje, saj so ravno prave velikosti za vse sladokusce po velikem obroku.

Sladke mini jagodne pite, odličen način, za ugriz v veliko različico priljubljene pite!

Mini jagodne pite

SESTAVINE:

Nadev:

- jagode 800g
- 1 limona
- sladkor
- kozarec vode

Testo:

- moka 450 g
- 1 limona od katere bomo uporabili sok in lupinico.
- 125g masla
- sladkor 30 g
- 3 dcl mrzle vode
- ščepec soli
- 1 dcl jogurta (manj mastnega) 

Mini jagodne pite


PRIPRAVA:

1. Postavite moko, sladkor v prahu, ščepec soli, limonino lupino in maslo v multipraktiku. Mešajte dokler se sestavine ne združijo in je masa podobna drobtinam. V manjši posodi skupaj zmešano jogurt, limonin sok ter vodo. Tekočo mešanico dodamo k suhi mešanici in mešamo dokler se masi ne spojita. Pazimo, da ne mešamo preveč, saj bo s tem testo izgubilo svojo rahlost. Testo nežno oblikujemo v kroglo, položimo na folijo na katero smo posuli malce moke, ga zavijemo ter postavimo v hladilnik, kjer naj počiva minimalno 1 uro.

2. Jagode temeljito operemo in narežemo na kolobarčke. V srednje veliki posodi zmešajmo narezane jagode, limonino sok in sladkor. Mešanico postavimo na štedilnik ter na manjšem ognju pokuhamo 3-5 minutk, med tem konstantno mešamo. Jagodno filo damo na stran za malce kasneje. Sama sem med kuhane jagode dodala tudi še narezane sveže jagode, za boljšo svežino.

3. Izberemo svoje modelčke lahko uporabite modelčke za mini pite ali pa katerekoli druge. Previdno pritisnite vsak krog testa v modelčke. Uporabite konice prstov, da testo enakomerno oblikujete v modelčke. Z rumenjakom premažemo robove pite, pomagamo si lahko s kuhinjskih čopičom. Pečico ogrejemo na 180C. Na testo položimo fižol in s tem obtežimo, da se ne bo dvignilo in spremenilo obliko.

4. Med tem, ko čakamo, da se pečiča ogreje pripravimo vanilijev puding. Jaz sem uporabila puding iz vrečke Royal, navodila za pripravo so na vrečki. Sama le zmanjšam količino sladkorja za 1/2, ter dodam kapljico ruma za piko na i. Ko je puding skuhan, ga odstavimo in pustimo, da se ohladi. Ko je pečiča ogreta, damo testo pečt za 20 - 25 minutk. Vmes malce preverimo, ko testo pozlati pomeni, da je že pečeno. 

5. Testo pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, ko je ohlajeno naprej vanj vlijemo vanilijev puding, ki se je sedaj že shladil. Dolijemo ga malce pod robovi, nato nanjega stresemo še mešanico pokuhanih in svežih jagod in za piko na i potresemo s sladkorjem v prahu.

Mini jagodne pite

Mini jagodne pite

Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.