Solata s šparglji in jagodami

Solata s šparglji in jagodami

22.04.2018

Solata z jagodami in šparglji je zelo enostavno za naredit in več kot primerna za pripravo hitrega kosila pomladnega kosila - okusno in zdravo. Solata je narejena iz sveže spomladanske zelenjave, jagod in mandljev - eksplozija okusov. 

Sveža zelena solata z jagodami, špinačo in šparglji je polna superživil. Solata se prileže za odlično kosilo ali kot priloga poleg večerje. Odlično se ujame z jedmi iz žara in z pečenim lososom.

Ker sem bila že sita zelene solate, sem se odločila da preizkusim recept, ki sem ga pred kratkim odkrila. Jagode naj bi k solati dodale piko na i in res je, jagode so to enostavno solato popeljale na drug nivo, lepa rdeča barva in sladek okus jagod lepo dopolnjuje preostalo zelenjavo.

Sestavine:

- jagode 50g
- mlada špinača 100g
- mandlji 30g
- šparglji 100g
- balzamični kis
- sol in poper
- oljčno olje
- 1/2 limone
 

Priprava:

1. Zelenjavo in jagode temeljito operemo in odcedimo, jagode narežemo na četrtinke oz. željeno velikost. Pri špargljih odlomimo oleseneli del, ta del zavržemo. Narežemo jih na približno 5 cm dolge kolobarje, nato jih v ponvi na kapljici oljčnega olja podušimo in na hitro popečemo, le toliko, da se malenkost omehčajo. 

2. Mandlje narežemo na grobe koščke, mandlje sem predhodno popekla na ponvi, le toliko, da so se malenkost obarvali. 

3. Pripravljeno zelenjavo, jagode in mandlje skupaj stresemo v večjo skledo za solato. Nato jo začinimo z našim solatnim prelivom (balzamični kis, limonin sok (par kapljic), oljčno olje, sol in poper.  

Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.