Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Sangria (brezalkoholna) malce drugače

Sangria (brezalkoholna) malce drugače

03.01.2017

Ste pristaši sokov? Tistih kupljenih ali domačih? Moja najljubša pijača je definitivno voda takoj za tem pa seveda moji ljubi domači, sveže stisnjeni sokovi - za zdravje. Kaj pa tisti malo bolj sladki? Po kupljenih sokovih posegam zares redko, mogoče 3-5x letno. Vsekakor pa sem zagovornica doma pripravljenih mešanic. Uporabite sveže sadje, ki vam mogoče stoji v košari in si pripravite osvežilen in hranljiv napitek. 

Tale mešanica je neke vrste brezalkoholna sangria, ki je, poleg tega, da je okusna in zdrava, prava paša za oči. Odlična za domače zabave - rojstno-dnevne, novoletne, itd. Na vsaki zabavi so seveda tudi tisti, ki ne pijejo alkohola. Običajno jim seveda ponudimo sok iz tetrapaka, ampak brez dileme bodo sigurno bolj navdušeni nad to hitro domačo mešanico. 

SESTAVINE:

  • 2 vrečki črnega čaja (pol litra)
  • sok ene pomaranče
  • sok ene limete
  • sok polovice limone
  • granatno jabolko
  • cimetova palčka
  • mala žlička sode
  • 4 žlice sladila – cca. 50 g (idealno je da izberete karkoli drugega kot bel sladkor. Lahko je to javorjev ali yacon sirup, brezovo sladilo ali sugar sweet – kot sem ga dodala jaz – sladilo je brez kalorij).

Recept: Brezalkoholna Sangria

NAREZANO SADJE:

  • jabolko
  • pomaranča
  • limeta
  • limona
Recept: Brezalkoholna Sangria

PRIPRAVA:

V posodici pripravite 2 vrečki črnega čaja in palčko cimeta, prelijte z vročo vodo (odstavite tik pred vretjem). Pustite stati max. 5 minut. Vmes operemo sadje, stisnemo sok pomaranče, limete in polovice limone. Če imate sokovnik lahko tudi nekaj soka granatnega jabolka, drugače ga dodate samo cela semena. Na manjše kose narežemo eno jabolko, pomarančo, limeto in limono.
Ko smo čaju odvzeli vrečke in cimetovo palčko, malo ohladimo, nato dodamo sladkor in dobro premešamo. V vrč dodamo narezano sadje in prelijemo s sladkanim čajem. Nato prelijemo še iztisnjen sok in preostanek dolijemo vodo v katero smo dodali žličko sode.
Dobro premešamo in pustimo stati nekaj časa. Popijemo (in pojemo J) do naslednjega dne.  

Recept: Brezalkoholna Sangria

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.