Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Jesenski krožnik mnogo barv

Jesenski krožnik mnogo barv

30.11.2016

Buče so ene izmed najbolj okusnih in hranilnih jesenskih živil. Dokler jih imamo na razpolago, jih izkoristimo. V vseh oblikah in kombinacijah. Kot juhico, katero začnite z ingverjem, naredite bučni pomfri ali pa jo dodate na krožnih obogaten še z drugimi sestavinami, kot je ta.

Tokrat na krožniku prevladujeta maslena buča in brstični ohrovt. Ta pisan krožnik vas bo kvalitetno nasitil in poskrbel za zadovoljstvo vaših brbončic.

 

Sestavine:

- maslena buča
- brstični ohrovt
- špinača
- granatno jabolko
- orehi - česen
- rdeča čebula
- olivno olje

Sestavine za omakco:

- 1 avokado
- kisla smetana
- poper
- limonin sok
- voda

 Jesenski krožnik

Postopek:

Bučo operemo, olupimo in narežemo  na manjše kocke. Ohrovt operemo in razpolovimo. Narežemo čebulo in česen ter vse skupaj dodamo v pekač, malo solimo s himalajsko ali drugo soljo, dodamo nekaj olivnega olja in premešamo. Damo v segreto pečico in pečemo cca 25 min na 180 stopinj. Nekje na polovici vzamemo ven, premešamo in povečamo temperaturo na 200 stopinj.

Vmes pripravimo avokadovo omako.
Olupimo avokado, ga narežemo na koščke, dodamo žlico kisle smetane, malo sveže mletega popra, mali ščep soli, nekaj kapljic limone in malo vode. Dobro premiksamo. Gostoto si regulirate sami, vodo dodajate postopoma.


Ko iz pečice vzamemo pekač, pustimo nekje 5 min, da se malce ohladi.  Operemo še špinačo in olupimo granatno jabolko. Nato na špinačno posteljico položimo sestavine. In ne pozabi na orehe. ;) 

Vse sestavine si prilagajate sami, odvisno od števila oseb.

 

Zakladnica zdravja, ki se skriva v bučah

Buče so bogat vir beta karotena, ki je antioksidant, le-ta pa pomaga ščititi naš imunski sistem. Vsebujejo mnoge vitamine, predvsem je bogat z vitaminom C in A, slednji pomaga ohranjati naš vid. Med mnogimi minerali v bučah prevladujeta kalij in mangan. Bogate so z vlakninami in vsebujejo malo kalorij.  Poleg vsega pa so buče še zelo prijetnega, sladkastega okusa. Tisti, ki se izogibate krompirju, je buča odlično nadomestilo.

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.