Št. produktov: 0
06.10.2021
Jesen in hladnejši dnevi kar kličejo po finih jedeh, ki ogrejejo naš trebušček. Slivova pita je ena takih jedi oziroma sladic pa še spomnija na babičino pito, ki nas je vedno pričakala na mizi, ko smo jo obiskali.
Anja zase pravi da je "crazy pie lady" — pite preprosto obožuje in z nami je delila njen recept za slivovo pito (ki je njena najljubša).
Slive so tisto poletno-jesensko sadje, ki ga nikoli ne zmanjka. Slivova drevesa najdemo takorekoč skoraj povsod, pred vsako hišo in vsi nam jih ponujajo, ko odhajamo z obiskov. Lokalne torej so! In kaj z njimi? Najboljše so seveda kar sveže, lahko jih pripravimo za kompot, slivove cmoke ali pa ... klasično slivovo pito.
Recept za tole pito je zelo preprost (kar je značilno za vse Anjine recepte). Pojeste jo lahko svežo ali pa počakate, da se malo ohladi (če vam uspe, nam zaupajte kako). Ko odleži nekaj ur ali pa celo en dan, je še boljša.
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja/peke: 1 ura
Količina: 1 pita s premerom 25 cm
Avtorica recepta: Anja Burgar
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.