Št. produktov: 0
25.02.2020
Rižota z radičem je kot nalašč za pripravo zdravega kosila, saj je okusna in hitro pripravljena jed. Poleg radiča lahko postrežete tudi slanino, pršut ali gorgonzolo.
Kombinacija sestavin se lepo poveže v kremno in sočno jed, zato ni čudno, da je ta jed tako zelo priljubljena.
Rižota z radičem je prva jed, značilna za regijo Benečija, danes razširjena in cenjena po vsej Italiji. Rižota z radičom je postala zimska klasika, okusna in predvsem zelo enostavna za pripravo!
Čebulo olupimo in jo sesekljamo na manjše koščke. Riž speremo pod tekočo vodo, spiramo ga toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Radič temeljito operemo in ga na drobno sekljamo.
Na kuhalnik pristavimo ponev, v katero dodamo 2 žlici olja. Na segretem olju naprej popražimo začimbe (sol in poper) nato dodamo še čebulo in radič. Po želji lahko dodate tudi pršut/slanino/gorgonzolo. Vse skupaj pustimo, da se nekaj minut duši, nato prilijemo rdeče vino in dušimo še nekaj minutk, toliko, da se vino pokuha.
Ko se vse skupaj poleže (napije vina), dodamo še riž, le-tega pražimo še nekaj minutk in nato vse skupaj zalijemo z vodo, ter kuhamo dokler se riž ne skuha. Na koncu posujemo s parmezanom.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.