[NE SPREGLEJ] Število tedenskih naročil je doseženo. V petek 10.4.2020 ob 12:00 ponovno aktiviramo spletno trgovino.

 
 
 

Rižota z radičem

Rižota z radičem

25.02.2020

Rižota z radičem je kot nalašč za pripravo zdravega kosila, saj je okusna in hitro pripravljena jed. Poleg radiča lahko postrežete tudi slanino, pršut ali gorgonzolo. 

Kombinacija sestavin se lepo poveže v kremno in sočno jed, zato ni čudno, da je ta jed tako zelo priljubljena. 

Rižota z radičem je prva jed, značilna za regijo Benečija, danes razširjena in cenjena po vsej Italiji. Rižota z radičom je postala zimska klasika, okusna in predvsem zelo enostavna za pripravo!

Rižota z radičem

 

Rižota z radičem

Sestavine:

  • 0,4 kg radiča
  • 200 g riža
  • 2 čebuli
  • Začimbe Sol & Poper
  • Oljčno olje
  • 0,5 dcl rdečega vina

 Rižota z radičem

Rižota z radičem

Priprava: 

Čebulo olupimo in jo sesekljamo na manjše koščke. Riž speremo pod tekočo vodo, spiramo ga toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Radič temeljito operemo in ga na drobno sekljamo.

Na kuhalnik pristavimo ponev, v katero dodamo 2 žlici olja. Na segretem olju naprej popražimo začimbe (sol in poper) nato dodamo še čebulo in radič. Po želji lahko dodate tudi pršut/slanino/gorgonzolo. Vse skupaj pustimo, da se nekaj minut duši, nato prilijemo rdeče vino in dušimo še nekaj minutk, toliko, da se vino pokuha.

Ko se vse skupaj poleže (napije vina), dodamo še riž, le-tega pražimo še nekaj minutk in nato vse skupaj zalijemo z vodo, ter kuhamo dokler se riž ne skuha. Na koncu posujemo s parmezanom.

Rižota z radičem

 

Priporočamo

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.