Št. produktov: 0
13.01.2020
Bučkini ravioli so božanski! Lahka jed, ki se prileže po praznikih. Sladka paradižnikova omaka, špinača, rikota in nežna mocarela so idealna kombinacija okusov.
2 srednji bučki
3 žličke oljčnega olja
2 stroka česna - mleta
80 g špinače – nasekljane
250 g rikote
Sol
Poper
260 g pelatov
50 g narezane mocarele
Segrejemo pečico na 220 stopinj.
Odrežemo konec vsake bučke in nato z lupilcem zelenjave olupimo vsako bučko na široke trakove.
Trakove bučke prenesemo na krožnik, nato pa dva traka navpično in dva traka vodoravno postavimo na krožnik, da naredimo križ. Postopek ponovimo s preostalimi trakovi.
Ponev segrejemo na srednje močni vročini. Dodamo oljčno olje in česen, dušimo 30 sekund do 1 minute. Dodamo špinačo, sol in poper. Vse skupaj pražimo 1 – 2 minute, dokler se ne posuši. Odstranimo in ohladimo.
V posodo dodamo špinačo in česen, dodamo rikoto, sol in poper. Zmešamo, da se vse sestavine združijo.
Z žlico zajamemo približno polno žlico mešanice in postavimo na sredino križa rezancev, nato prekrijemo raviole, tako da je stran šiva na dnu.
V pekač vlijemo omako, ki jo naredimo iz pelatov, soli in popra – po želji lahko dodate kar želite. Enakomerno položimo raviole iz bučk, nato pa posujemo z ribano mocarelo.
Pečemo 15 – 20 minut.
Dober tek!
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.