Bučkini ravioli

Bučkini ravioli

13.01.2020

Bučkini ravioli so božanski! Lahka jed, ki se prileže po praznikih. Sladka paradižnikova omaka, špinača, rikota in nežna mocarela so idealna kombinacija okusov.

 

Sestavine:

2 srednji bučki
3 žličke oljčnega olja
2 stroka česna - mleta
80 g špinače – nasekljane
250 g rikote
Sol
Poper
260 g pelatov
50 g narezane mocarele

 Bučkini ravioli

Bučkini ravioli

Bučkini ravioli

 

Bučkini ravioli

Priprava: 

Segrejemo pečico na 220 stopinj.

Odrežemo konec vsake bučke in nato z lupilcem zelenjave olupimo vsako bučko na široke trakove.

Trakove bučke prenesemo na krožnik, nato pa dva traka navpično in dva traka vodoravno postavimo na krožnik, da naredimo križ. Postopek ponovimo s preostalimi trakovi.

Ponev segrejemo na srednje močni vročini. Dodamo oljčno olje in česen, dušimo 30 sekund do 1 minute. Dodamo špinačo, sol in poper. Vse skupaj pražimo 1 – 2 minute, dokler se ne posuši. Odstranimo in ohladimo.

Bučkini ravioli

 

Bučkini ravioli

V posodo dodamo špinačo in česen, dodamo rikoto, sol in poper. Zmešamo, da se vse sestavine združijo. 

Z žlico zajamemo približno polno žlico mešanice in postavimo na sredino križa rezancev, nato prekrijemo raviole, tako da je stran šiva na dnu.

V pekač vlijemo omako, ki jo naredimo iz pelatov, soli in popra – po želji lahko dodate kar želite. Enakomerno položimo raviole iz bučk, nato pa posujemo z ribano mocarelo.

Pečemo 15 – 20 minut.

Bučkini ravioli


Dober tek!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.