Št. produktov: 0
22.06.2020
Božansko dobra pizza, v to kategorijo spada tudi naša mediteranska pica s figami, pršutom, feta sirom in rukolo. Pika na i je pa hrustljavo, doma narejeno testo za pice. Sveža paradižnikova omaka in mozzarella sta odlična osnova za dobro pico. Ta konec poletja se pri nas vse vrti okoli fig, zato smo slednje uporabili tudi v čisto novem nadevu za pice, te dodajo posebno sladkobo. Fantastično! Poleg božanskega okusa je pica tudi neverjetno lepa, fotogenična, kajne? Dober tek
TESTO – lahko tudi navadno za pice
NADEV
Dan pred peko pice pripravimo testo. Moko damo v skledo, primešamo vodo in olivno olje. Pokrito pustimo stati 30 minut. Dodamo aktiven kvasni nastavek /droži ter morsko sol in vse skupaj dobro gnetemo 15 minut. Testo pustimo vzhajati v posodi, pokrito s krpo, na sobni temperaturi 5 ur.
Oblikujemo 4 hlebčke, vsak naj tehta približno 250 gramov. Te pustimo pokrite na ravni površini v hladilniku. Testo je pripravljeno na izdelavo pice in lahko počiva v hladilniku od 10 - 70 ur.
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo. Dvajset minut pred peko pic, postavimo testo na sobno temperaturo, ga pomokamo in raztegnemo.
Testo poljubno obložimo in pečemo v predhodno razgreti pečici, na najvišji temperaturi, na razgretem kamnu ali pekaču 5-8 minut.
Fige narežemo na polovičke. Ko je pica pečena, jo vzamemo iz pečice ter obložimo z rezinami pršuta, svežimi figami, nadrobljenim feta sirom in rukolo.
Postrežemo po želji.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.