Pizza iz jajčevc

Pizza iz jajčevc

17.07.2019

Te male zelenjavne pice so božanske! Sladka paradižnikova omaka, sveža bazilika in nežna mocarela na mehkem jajčevcu so idealna kombinacija okusov.

 

 

 

 

SESTAVINE:

  • 1 večji jajčevec
  • 200 g  paradižnik - češnjev
  • 100 g  paradižnikove salse
  • 1 pest sveže bazilike
  • 200 g bučk
  • 1 velika mocarela
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 česen
  • sol
  • olivno olje
  • suh origano

Pizza iz jajčevc

 Pizza iz jajčevc

PRIPRAVA:

Jajčevec narežemo na rezine – vse rezine naj bodo približno enake debeline. Rezine položimo na kuhinjsko brisačo, jih posolimo in pustimo, da izpustijo nekaj vode in s tem nekaj svoje grenkobe. Po 15-minutah rezine obrnemo in jih pustimo še 15 minut. Po 15-ih minutah jih obrišemo s kuhinjsko brisačo, prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo z malo olivnega olja in potresemo z origanom.

V kozici segrejemo žlico olivnega olja in na segretem popečemo sesekljan česen. Pazimo, da se česen ne obarva, saj bo postal grenak. Ko se česen malenkost zmehča, v kozico dodamo na majhne koščke narezan paradižnik. Paradižnik še posolimo, ter dodamo še velik ščepec origana. Kuhamo še približno 10 minut, da se zmehča. Večkrat premešamo. Pred koncem kuhanja v kozico dodamo še 3 žlice paradižnikove salse, da dobimo enotno sladko paradižnikovo omako.

Na posamezne rezine razporedimo nekaj paradižnikove omake, nanjo razporedimo na rezinice narezane bučke, svežo baziliko, nanje pa naribano mocarelo, zmešano z naribanim parmezanom. Jajčevce prenesemo nazaj v vročo pečico in pečemo toliko časa, da se mocarela stopi in malenkost popeče – okoli 20 minut na 190 stopinj.

Pizza iz jajčevc

Pizza iz jajčevc

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.