Zelenjavne pitice

Zelenjavne pitice

17.07.2019

Slastne zelenjavne pitice, ki se odlično prileže poleti ob kozarčku vina, še posebej se priležejo ob družbi. Ponudimo ga lahko kot toplo ali hladno jed. 





SESTAVINE:

  •  200 g      Listnato testo
  • 100 g    Paradižnikova salsa
  • 300 g      Paradižnik – češnjev - pretlačen
  • 300 g      Bučke – naribane
  • 100 g    Domača suha salama
  • 200 g    Burrata
  • Origano
  • Bazilika

  

Zelenjavne pitice

Zelenjavne pitice

 

PRIPRAVA:

Listnato testo razvaljamo in ga položimo na pekač. Narežemo na šest enakih kosov. Iz testa naredimo še nekaj centimetrov visok rob.

Češnjeve paradižnike operemo, prerežemo na polovico in pretlačimo.

Testo premažemo s paradižnikovo salso in obložimo s paradižnikom, bučkami, ki jih pred tem naribamo in dodamo po želji suho domačo salamo.

Naložimo postrgano burrato, dodamo origano.

Pečemo 30 minut na 220° C.

Pečene pogačice potresemo še z lističi bazilike. Postrežemo toplo ali hladno.

Zelenjavne pitice

Zelenjavne pitice

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.