Jagodno-kokosova torta

Jagodno-kokosova torta

24.06.2019

Kaj se zgodi, ko se kokos združi s slastnimi jagodami? Dobimo fantastično torto, ki bo navdušila vse ljubitelje kokosa in jagod pa tudi vse ostale, saj je tako dobra, da se ji enostavno ni mogoče upreti.

Zato smo se danes odločili za majhno sladko pregreho. Za tiste, ki ne jeste glutena, brez težav uporabite alternativo,  moko brez glutena.


SESTAVINE:

PODLAGA

  • 50 g arašidi-zmleti
  • 170 g moke
  • 50 g kokosa
  • 140 g masla – ohlajeno, narezano na kocke
  • 100 g sladkorja


NADEV

  • 4 jajčnih beljakov
  • 70 g sladkorja
  • 140 g kokosa, drobno zdrobljen
  • 450 g jagod

Jagodna kokosova torta

Jagodna kokosova torta


POSTOPEK:

PODLAGA

Pečico segrejemo na 180 C. Združimo zmlete arašide, moko, kokos, maslo in sladkor v veliko posodo. Z roko zmešamo mešanico, dokler ne spominja na grob obrok. Ne mešamo preveč. Prestavimo v model za torto (26 cm) in pritisnemo na testo, da pokrijemo dno. Pečemo 20 minut, nato pustimo da se ohladi.

NADEV

Beljake in sladkor stepemo, da dobimo sneg. Kokos dodamo v sneg in rahlo z lopatico premešamo. Ko je zmes pripravljena jo premažemo, čez skorjo, nato  dodamo jagode po nadevu in postrežemo.

Ta čudovit, lahek recept je lahko zajtrk, prigrizek ali pa sladica.

 

Jagodna kokosova torta

Jagodna kokosova torta


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.