Šparglji s poširanim jajcem

Šparglji s poširanim jajcem

03.05.2018

Kombinacija poširanih jajc z bogatim, svilnatim rumenjakom in nežnim beljakom na posteljici domačih špargljev, naredijo hranljivo in preprosto jed za zajtrk, kosilo ali večerjo. 

Del špargljeve "privlačnosti" je ravno kratka sezona tega poganjka - v večini primerov le 2 meseca. Zato je edino pravilno, da jih v tem času le kar se da izkoristimo. 

Šparglji s poširanim jajcem

SESTAVINE:

  • jajce 2 kom 
  • šparglji 5 - 7 vršičkov oz. po želji
  • olivno olje
  • balzamični (beli) kis 1 jušna žlica
  • sol in poper
  • kruh (po želji)
  • limona 1/2


4 nasveti za pripravo poširanih jajčk:

  1. V vodo dodamo žlico balzamičnega (belega) kisa. Kis ne bo vplival na okus, zelo pa pomaga pri sami pripravi in obliki poširanega jajčka. 
  2. Preden dodamo jajce v vodo, vodo premešajte svojo vodo, da ustvarimo majhen "vrtinec". Takoj po tem, ko ste žličko izvlekli, dodajte jajce v sredino. To bo pomagalo pri potiskanju beljakov in oblikovanju kroga, ki ga vsi želimo v jajcu.
  3. Jajce preden dodamo v vodo, razbijemo v majhno skledo. To nam omogoča, da jajce nežno potopimo v vodo. 
  4. Nežno potopimo jajce v vodo, ki je tik pred vretjem, ga pokrijemo, izklopimo toploto oz. pustimo na čisto minimumu in pustimo, da se "kuha" 3-4 minute, nato ga odstranimo z žlebasto žlico / zajemalko.
Šparglji s poširanim jajcem


Šparglji s poširanim jajcem


PRIPRAVA:

  1. Šparglje postavimo v posoda, ki je dovolj velika, da ne bodo "nagužvani" (premer 10 ali 12 centimetrov). Dodamo 1 žličko soli in vodo.
  2. Vodo zavremo, nato posodo delno pokrijemo in kuhamo 10 minut. Šparglje odcedimo in na ločeni ponvi na kapljicah olja na hitro popečemo. S tem smo s šparglji zaključili, po želji jih lahko še pokapljamo z limoninim sokom. 
  3. V isti ponvi kot smo kuhali šparglje, dodamo vodo, dodamo jo toliko, da skoraj zapolnimo posodo. Dodamo žlico kisa in pomešamo, da nastane vrtinec. Jajce nežno potopimo v vodo, ki je tik pred vretjem, ga pokrijemo, izklopimo toploto oz. pustimo na čisto minimumu in pustimo, da se "kuha" 3-4 minute.
  4. Ko je jajce kuhano, ga odstranimo z žlebasto žlico / zajemalko in položimo na pojstlico od špargljev, po želji začinimo s poprom in soljo.

Šparglji s poširanim jajcem

Šparglji s poširanim jajcem

 

Priporočamo

  • Špargljeva gajbica (1,5kg) -13%

    Špargljeva gajbica (1,5kg)

    V košarico Cena: 15,90 € 13,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Slovenski ŠPARGLJI z Dolinarjeva domačije

    Sezona špargljev je zelo kratka, tako da ne zamudite priložnosti in jih naročite direktno na vaš dom. Šparglje na dan dostave ročno izberemo in skrbno dostavimo. 

    Zakaj naročiti domače šparglje pri nas?

    - šparglji so na dan dostave ročno izbrani,
    - šparglji so 100% sveži - odtrgani iz zemlje na dan dostave,
    - lokalno pridelani v osrčju narave na Dolinarjevi domačiji,
    - skrbno dostavljeni na dom ali v pisarno v lični leseni gajbici.

    Gajbica vsebuje 3 šopke špargljev. Primerno za 3-4 člansko družino in zadostuje za približno 3 dni (odvisno od apetita:))

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.