Št. produktov: 0
19.10.2017
Mini cheesecake je najboljša sladica za takrat, ko nam zadiši po sladkem, a se vseeno ne želimo (pre)grešiti. Je super enostavna za pripraviti in ravno pravšne velikosti. Sladica je bogata po okusu in kremasta, a hkrati lahka, da lahko brez slabe vesti pojemo eno ali dve.
Pečico ogrejemo na 220 C. Medtem nadrobimo piškote in sicer precej drobno, da pridobijo podobno teksturo kot mivka. Jaz sem si pomagala z "tlačilcem" za pripravo pire krompirja. Maslo stopimo in prelijemo čez zdrobljene piškote ter dodamo še naribano lupino pomaranče in mandarine.
Nadrobljeno maso razdelimo v papirnate modelčke, ki jih položimo v pekač za mufine, v vsak modelček damo približno po dve žlici mase in jo potisnemo v dno modelčka.
V ločeni posodi skupaj zmešamo sladkor in kremni sir in z mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. V posodo nato dodamo jajce + rumenjak, vanilijevo aromo, nastrgano lupino pomaranče ter mandarine in vse skupaj na hitro zmešano.
Maso porazdelimo v modelčke, približno 2 žlic na modelčeki oz. toliko, da bo 1 cm pod robom. Cheesecake položimo v pečico in pečemo 12 - 15 min.
Ko so pečeni, pečico ugasnemo, cheesecake pa pustimo v pečici nadaljnih 10 min. Pomembno je, da med tem pečice ne odpiramo.
Po desetih minutah jih vzamemo iz pečice in postavimo na stran, da se popolnoma ohladijo. Medtem, ko čakamo, da se ohladijo stepemo sladko smetano. Ko so cheesecake-i ohlajeni, ga serviramo z žlico sladke smetane in krhljem mandarine.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.