Humus iz rdeče pese

Humus iz rdeče pese

03.10.2017

Roza humus z rdečo peso lahko postane tvoja najljubša priloga zraven vsakega obroka, saj se odlično poda k vsem. Naj se gre za solato, sendvič, čips ali zelenjavo.. Pečena pesa naredi kremasto žameten in popolnoma edinstven humus.

Pečena pesa doda k humusu nežen priokus in čudovito roza barvo. Vsaka pečena zelenjava je nekaj posebnega, saj peka ojača okus in sladkost le-te, plus, da pridobi tudi lepo živahno barvo.

Humus je odličen prigrizek, ker je poln vlaknin in beljakovin, narejen je iz zdravih živili, polnih vitaminov in mineralov. Ne vsebuje glutena, prav tako je primeren tudi za vegane.

Recept za humus z rdečo peso je resnično enostaven, edino kar nam vzame malce časa je, da počakamo, da se pesa speče v pečici. Razen tega lahko narediš hummus v manj kot 5 minutah!

Humus z rdečo peso

Humus z rdečo peso

Humus z rdečo peso

SESTAVINE:

  • 2 manjši rdeči pesi
  • konzerva čičerike
  • 3 stroke česna
  • sok 1/2 limone
  • 1/2 žličke kumine
  • sol in poper
  • 2-3 jušne žlice olivnega olja
  • čajno žlično tahini omake (omaka iz sezamovih semen)

Humus z rdečo peso

Humus z rdečo peso

PRIPRAVA:

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. 

2. Rdečo peso olupimo in zavijemo v folijo, ko se pečica ogreje jo položimo na srednjo rešeto in pečemo cca. 45 - 55 min oz. dokler se pesa ne zmehča. Ko smo se prepričali, da je pesa dovolj pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi

3. Rdečo peso narežemo na kocke in jo skupaj z ostalimi sestavinami (čičeriko, česnom, limoninim soko, tahini, kumino in ostalimi začimbami) zmiksamo dokler ne postane gladko. 

4. Humus postrežemo v skodelici, po vrhu pokapljamo z oljem in peteršiljem. 

5. Postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se ohladi in postrežemo z narezano zelenjavo ali krekerji. 

Humus z rdečo peso

Humus z rdečo peso

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.