Št. produktov: 0
11.07.2017
Sladica, ki bo postala poletni hit.Slavna kombinacija svežih breskev, vanilijevega sladoleda s prelivom medu in popečenih mandljev. Kot bi jedli domačo breskovo pito - brez vsega dela in kalorij! Nič ni boljšega kot sočna domača breskev v vročem poletnem dnevu.
Izberemo srednje velike domače breskve, jih operemo in razpolovimo ter jim izdolbemo koščice. Breskve lahko popečemo ali v pečici, na žaru ali na toasterju, jaz sem jih popekla kar na toasterju. Toaster ogrejemo na maksimum, breskve pečemo približno 10 min oz. toliko, da se ne omehčajo. Medtem, ko se nam breskve pečejo, na hitro nasekljamo mandlje in jih popražimo na ponvi, le toliko, da pozlatijo.
Popečene breskve odstranimo iz toasterja, na vsako polovičko serviramo po kepico vanilijevega sladoleda, posujemo z mandlji ter jih pokapljamo z medom in ta-da sladica je pripravljena. :) Postrežemo še tople.
Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.