Št. produktov: 0
Kis je narejen po starem receptu s pretakanjem v sodih in je pred polnjenjem staran najmanj dve leti. Ker kis ni konzerviran lahko v steklenici nastane usedlina. Hranite ga v temnem in hladnem prostoru.
Sadjarska kmetija Trstenjak
Količina: 1 l
Sestavine: Jabolčni kis.
Minimalno 5,2% ocetne kisline
Na kmetiji Trstenjak raste že več kot 40.000 dreves: jablan, hrušk, sliv, marelic in nekaj kostanjev. Dopolnilna dejavnost pa je proizvodnja naravnih sokov in kisa, katere pasterizirajo na avtomatski pretočni liniji s toploto, ki jo pridobijo iz lesne biomase. Njihovi začetki segajo v leto 1962, ko je njihov stari oče zasadil prve nasade ribeza in bezga, nato pa je leta 1968 že delal ribezov sok za več kot 100 obiralcev in še zraven za pol vasi.
Sokove izdelujejo izključno iz svežega sadja zato je njihov sok vedno takšen, kakršno je sadje. Pravijo, da nikoli ne iščejo lažjih poti, zato je vsaka serija zgodba za sebe in ni nikoli popolnoma enaka prejšnji.
19.11.2020
Št. produktov: 0