Št. produktov: 0
Miso je japonska fermentirana pasta z značilnim 'umami' okusom, ki lahko postane juha, namaz ali omaka. Tradicionalno je narejena iz soje, mi pa ga delamo tudi iz različnih drugih sestavin. Je nepasteriziran in brez aditivov. Rahlo sladkega in sadnega priokusa.
Sestavine: Eko proso, eko čičerika (21 %), eko sončnična semena, voda, sol (6 %), Aspergillus oryzae.
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, soje, arašidov in gorčičnega semena.
Sestavine: Eko proso, eko čičerika (21 %), eko sončnična semena, voda, sol (6 %), Aspergillus oryzae.
KIS IN KVAS
Kis in kvas proizvaja vegansko fermentirano hrano - miso, sojino omako, natto, amazake, tempeh, kimchi, ... Za vse izdelke in žit, stročnic in semen imamo eko certifikat, velika večina izdelkov pa je v stekleni oz. povratni embalaži (vzamemo nazaj in ponovno uporabimo). Vsi so narejeni v naši kuhinji v Ljubljani, brez aditivov in brez krajšnic pri pripravi.
NAREJENO TUKAJ IN ZDAJ.
Radi imamo fermentacijo! Poleg tega radi tudi dobro in zdravo jemo ter kupujemo sveže in lokalno pridelano ali izdelano. In ker razen kisle repe in zelja v Sloveniji nismo našli prav veliko drugih svežih, kakovostnih fermentiranih živil, smo jih naredili sami. Edini v Sloveniji delamo tempeh, amazake in še marsikaj.
NARAVNO, FERMENTIRANO.
Fermentacija je čudež narave, ki smo ga ljudje odkrili po naključju in na katerega smo do pred kratkim že kar malo pozabili. Z njeno pomočjo stročnice postanejo lažje prebavljive, zelenjava se preobrazi v probiotično živilo in riž v okusno sladico. Le kako se to zgodi?
Št. produktov: 0