Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pirine testenine s sirotko

Pirine testenine s sirotko

Narejene so iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji z dodatkom sirotke. Vsebujejo veliko vsebnost beljakovin in temnejšo barvo značilno za polnozrnato pirino moko in zdrob.


Sirotka zagotovo sodi med najboljše oblike beljakovinskega dopolnila, hkrati pa postreže tudi s celotnim naborom zdravstvenih koristi: asistira pri izgubi telesne teže (predvsem na račun maščob), pripomore k ohranjanju, obnovi in rasti mišic ter ponuja močno podporo imunskemu sistemu.

Čas kuhanja suhih testenin: 6-8 min

 

Cena: 4,20 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

SESTAVINE: 70% polnozrnatega pšeničnega pirinega zdroba, 30%sirotka
ALERGENI: pšenica

HRANILNE VREDNOSTI:

  • 1807kj /432 kcal,
  • maščobe 3,7g,od tega nasičene 1,6g,
  • ogljikovi hidrati 88g, od tega sladkorji 1,7g,
  • beljakovine 13g,
  • soli 0,46g

O NJIH:


Ideja o izdelavi testenin se je pojavila, ko je mož Janez Rotar našel na internetu šolo Primo piatto - Pasta scuola izdelave testenin v Italiji. Odpravila sva se na šolanje in po njem bila odločena, da pričneva z izdelavo testenin. Ime Mlinarjev sin pa izhaja iz dolgoletne tradicije mlinarstva pri Rotarjevih v Moravčah in Rotarjevih v Izlakah. Tudi sama imava namreč štiri sinove. Izdelujemo testenine iz različnih tipov zdrobov(pirinega polnozrnatega pšeničnega zdroba, khorasan polnozrnatega pšeničnega zdroba , ajda, durum pšeničnega zdroba, polnozrnatega pšeničnega zdroba in testenine iz fino mletih otrobov - testenine z vlakninami.

ZGODBA:


Ob bistrem potoku je mlin,....MLIN ROTAR, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini, minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.
Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdeluje najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij.

Mlinarjev sin


Testenine sušimo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranimo pristen domač okus in aromo.


Sestava testenin Mlinarjev sin: domače, sveže surovine, strokovno znanje, veselje do dela, poštenost, dobri ter zdravi odnosi pri delu.

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.