Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pirine testenine

št. ocen: 13
Pirine testenine

Pirine testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina Janeza Rotarja. 

Sušene domače testenine izdeluje iz polnozrnate pire mlete na kamen v družinskem Mlinu Rotar.

Količina: 350 g

Čas kuhanja: 6-8 minut

 

Cena: 3,30 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

SESTAVINE:

iz 100% pirinega polnozrnatega pšeničnega* zdroba.
Lahko vsebuje jajca.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: 364kcal/1524kJ,
Maščobe: 2.2 g, od tega nasičene maščobe: 0.6 g,
Ogljikovi hidrati: 76 g, od tega sladkorji: 1.3 g,
Beljakovine: 11 g, sol: 0 g

O NJIH:


Ideja o izdelavi testenin se je pojavila, ko je mož Janez Rotar našel na internetu šolo Primo piatto - Pasta scuola izdelave testenin v Italiji. Odpravila sva se na šolanje in po njem bila odločena, da pričneva z izdelavo testenin. Ime Mlinarjev sin pa izhaja iz dolgoletne tradicije mlinarstva pri Rotarjevih v Moravčah in Rotarjevih v Izlakah. Tudi sama imava namreč štiri sinove. Izdelujemo testenine iz različnih tipov zdrobov(pirinega polnozrnatega pšeničnega zdroba, khorasan polnozrnatega pšeničnega zdroba , ajda, durum pšeničnega zdroba, polnozrnatega pšeničnega zdroba in testenine iz fino mletih otrobov - testenine z vlakninami.

ZGODBA:


Ob bistrem potoku je mlin,....MLIN ROTAR, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini, minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.
Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdeluje najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij.

Mlinarjev sin


Testenine sušimo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranimo pristen domač okus in aromo.


Sestava testenin Mlinarjev sin: domače, sveže surovine, strokovno znanje, veselje do dela, poštenost, dobri ter zdravi odnosi pri delu.

Matea P.
Odlicne! Dolgo iskala pirine testenine, ki so tako fine :)
 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.