Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Češnje

št. ocen: 49
Češnje
DOMAČE

Češnje (Prunus avium) so priljubljeno sadje, ki dozori konec maja oziroma v začetku junija. Izvirajo iz Evrope oziroma zahodne Azije, zato imamo tudi v Sloveniji dolgo tradicijo gojenja in uživanja češenj.

 

Cena: 3,50 €

Stanje zaloge: na voljo

 

        

 
 
  
* Pri teži pridelkov lahko pride do odstopanja. Pri tehtanju vedno dobite brezplačno kakšen gram več.

** V spletni trgovini GAJBICA.SI se trudimo, da so informacije o izdelkih-pridelkih čim bolj natančne in se ves čas osvežujejo. Lahko se zgodi, da se nekatere informacije, kot je poreklo občasno spremenijo. Na izdelku-pridelku, ki ga boste prejeli, so navedeni vsi obvezni podatki.

Kmetija Drnovšček

Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostirajo Goriška Brda. To gričevnato območje je pod močnim vplivom mediteranskega podnebja. Zime so mile, poletja topla in suha, čeprav količina padavin doseže 1200 mm letno. Tla so lapornata, pravimo jim opoka.

Goriška Brda so poleg odličnih vin, znana tudi po izredno kvalitetnem sadju, predvsem češnjah. Brda so bila že od nekoč znana po briških češnjah, saj so le te že davno nazaj vozili na Dunaj.
Naša domačija, kmetija Drnovšček, se nahaja na višje ležečem delu Brd v vasi Vedrijan, kjer se ob lepem vremenu ponuja pogled do morja proti jugu in alpskega sveta proti severu.

Vendar naša posest ni omejena samo na Brda. Leta 2000 smo uredili večjo strnjeno parcelo pri gradu Kromberk na Goriškem in posadili sadno drevje. Ta lokacija je že od nekdaj slovela po eni izmed najboljših leg, saj jo je že slavna rodbina Coronini uporabljala za sajenje sadja in vinske trte. Tako ima kmetija danes posest v dveh okoliših: Brda in Goriška.

Ugodni vremenski pogoji, rodovitna tla in pridne roke so že generacije nazaj naši kmetiji omogočile pridelavo različnih vrst sadja, predvsem češenj. Smernice kmetije Drnovšček so upoštevanje naravnih danosti in okolja v katerem delamo. 
Kot v preteklosti, je še danes kmetija pretežno sadjarsko usmerjena. Razpolaga z 10 ha intenzivnih sadovnjakov (od tega 2 ha oljčnikov) ter 9,5 ha vinogradov. Znanje, trud in ljubezen do zemlje nas pripeljejo do ponudbe kvalitetnega, dnevno svežega sezonskega sadja, kot so: jagode, češnje, marelice, breskve, hruške, fige, slive, kaki, kivi.

Naš cilj je ponuditi potrošniku primerno zrelo sadje, kajti le takšni sadeži so zdravi, okusni, dišeči in sočni.

Tiso C.
okusne
Gordana L.
Zelo sladke
Jozica P.
Sladke in hrustljave.
Karmen M.
Dobre, okusne
Simona H.
TOP!
Nejc K.
So lahko še boljše ? :)
TONČKA B.
sadje in zelenjava so odlični.
Marko S.
Super.
Uroš G.
Mmmm, sočne in sladke.
Maja L.
Sladke, hrustljave in niti ena v paketu ni bila gnila ali črviva :)
 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.