Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Peneče vino Bjana Cuvée Prestige

št. ocen: 2
Peneče vino Bjana Cuvée Prestige

Peneče vino Bjana brut rose je mešanica modrega pinota (75–85 %) (za karakter in aromatičnost) in rebule (15–25%) (za eleganco in je vedno letniška penina (millesime). Grozdje prihaja samo iz starih vinogradov. Vinifikacija osnovnega vina poteka v francoskih hrastovih sodih barik. Vino v teh sodih zori 7 ali 8 mesecev.

      
Način pridelave: klasična metoda

Alkohol: 13,0 vol. %

* Uporaba promocijske kode in kode s popustom ni mogoča za ta izdelek.

 

Cena: 39,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Zorjenje penine na kvasovkah: najmanj 42 mesecev
Nepovreti sladkor: brut (suho) 4–5 g/l
Skupne kisline: 6,0 g/l
Alkohol: 13,0 vol. %

Bjana je narečno ime za našo vas Biljana. Vina Bjana pridelujemo in negujemo na družinskem posestvu v osrčju vinorodnega okoliša Goriška brda, ki predstavljajo predalpski gričevnat svet z močnim vplivom Sredozemlja. Naša vina zorijo v popolnoma obnovljenem dvorcu Dorišče, v eni od najstarejših kleti daleč naokrog. »Dvorec so v 13. stoletju pozidali goriški grofje in je takrat nosil ime Wyglan. Leta 1288 je omenjen Rovanus de Biglola, leta 1307 Martin de Bilana in sin Fosch, leta 1341 vitez Leonard iz Biljane. Konec 15. stoletja je dvorec kupila plemiška rodbina Orson. Goriški plemiči Edlingi so bili naslednji lastniki, od leta 1511 pa gospodje Dornberški.« (vir: Ivan Jakič, Vsi slovenski gradovi, DZS, 1999) Zdajšnji lastnik dvorca je družina Mirana Sirka. Dvorec z okoliškim posestvom je kupil njegov praoče Franc Obljubek v času po prvi svetovni vojni.

Bjana

 

Priporočamo tudi

 

Novice

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.