Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Jadranska tuna v olivnem olju

Sveža tuna je zelo cenjena v kulinariki. Je ena izmed večjih rib v Jadranu; k nam priplava iz Atlantika.
Rada se zadržuje v Jadranskem morju, določene vrste pa ostanejo kar celo leto.

Svežo jadransko tuno smo razrezali na manjše kose, solili in kuhali 35 minut pri temperaturi 80 stopinj.

Postrezite jo k solati, k testeninam ali jo ponudite kot predjed – v tem primeru jo lahko pokapate z limoninim sokom.

Količina: 200 ml

Rok uporabe: 2 meseca od nakupa izdelka. Po odprtju porabiti v treh dneh.

 

Cena: 9,00 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Sestavine:
Jadranska tuna, olivno olje, lovor, sol

Janez Bratovž – kuharski mojster Chef , sodi v sam vrh ne samo slovenske, pač pa tudi svetovne kulinarike. Velja za pionirja sodobne slovenske kulinarike in seznam njegovih kuharskih izkušenj je bogat, pester in kreativen. Krožniki so pripravljeni z najvišjo mero okusa in znanj.

Janez Bratovž je v življenju poskusil veliko, tudi molekularno kuhinjo in na koncu ugotovil, da je najboljše tisto, kar je tudi najbolj enostavno. Bil je med prvimi v Sloveniji, ki je začel poudarjati pomen kakovostnih sestavin, in ljubljanska tržnica je že 20 let njegova vsakodnevna jutranja postojanka. Zanj je najpomembnejša osnovna sestavina. Kot pove sam: »Če imaš dobro sestavino, ni treba uporabljati raznih kuharskih tehnik. Zato je moja hrana enostavna. Rad imam čiste, naravne okuse. Najraje slišim, da nekdo reče, da je pri meni jedel korenje, ki ima okus kot pred 40 leti.«

Jedi Janeza Bratovža temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Voda je znamenje slanega, ogenj grenkobe, zrak kislega in zemlja sladkega okusa. Atmosfera v JB restavraciji in suvereno domiselne jedi Chefa pričarajo obiskovalcem ozračje harmonične razkošnosti.

Janez Bratovž

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.