Št. produktov: 0
Chef Janez Bratovž pove:"Koren rdeče pese ima čudovito divjo barvo, ki sem jo želel ohraniti, zato sem peso pustil surovo in jo fermentiral. Tako je obdržala tudi svoje hranilne vrednosti in je pravo slovensko superživilo. Fermentirana rdeča pesa je narezana na tanke rezine, ki so ob ugrizu še vedno čvrste. Hren pa ji doda še dodatno svežino."
V tem kozarčku je presna hrana. Naravno zdravilo, ki krepi imunski sistem.
Primerno za vegane.
Količina: 200 ml
Rok uporabe: 3 mesece od nakupa izdelka
Sestavine:
Rdeča pesa, hren, sol
Janez Bratovž – kuharski mojster Chef , sodi v sam vrh ne samo slovenske, pač pa tudi svetovne kulinarike. Velja za pionirja sodobne slovenske kulinarike in seznam njegovih kuharskih izkušenj je bogat, pester in kreativen. Krožniki so pripravljeni z najvišjo mero okusa in znanj.
Janez Bratovž je v življenju poskusil veliko, tudi molekularno kuhinjo in na koncu ugotovil, da je najboljše tisto, kar je tudi najbolj enostavno. Bil je med prvimi v Sloveniji, ki je začel poudarjati pomen kakovostnih sestavin, in ljubljanska tržnica je že 20 let njegova vsakodnevna jutranja postojanka. Zanj je najpomembnejša osnovna sestavina. Kot pove sam: »Če imaš dobro sestavino, ni treba uporabljati raznih kuharskih tehnik. Zato je moja hrana enostavna. Rad imam čiste, naravne okuse. Najraje slišim, da nekdo reče, da je pri meni jedel korenje, ki ima okus kot pred 40 leti.«
Jedi Janeza Bratovža temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Voda je znamenje slanega, ogenj grenkobe, zrak kislega in zemlja sladkega okusa. Atmosfera v JB restavraciji in suvereno domiselne jedi Chefa pričarajo obiskovalcem ozračje harmonične razkošnosti.
Št. produktov: 0