Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

AP gin

Naraven in aromatičen gin, prepleten s sedmimi skrbno izbranimi začimbami
.

AP gin je kratf gin, delan po »London dry« metodi, ki velja za najbolj naravno metodo, saj ginu niso dodani aditivi, arome ali sladkorji, zgolj samo naravne sestavine. Vse je delano ročno v majhnih serijah in seveda z veliko ljubezni.


Količina: 0,2 l

Narejeno v Sloveniji

* Uporaba promocijske kode in kode s popustom ni mogoča za ta izdelek.

 

Cena: 22,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

AP je slovenski gin narejen z namenom, da se z njim ustvarjajo lepi spomini v dobri družbi. Prepojen je s sedmimi skrbno izbranimi začimbami iz celega sveta. Ko se vse skupaj povežejo dobimo nežen aromatičen okus. Pravimo jim »7 wonders«, torej sedem čudes, ki je popolna kombinacija brinovih jagod, koriandrovih semen, limonine in pomarančne lupinice, kardamoma, maline ter korenine angelike. Gin je delan po »London dry« metodi, ki velja za najbolj naravno metodo, saj ginu niso dodani aditivi, arome ali sladkorji, zgolj samo naravne sestavine. Vse je delano ročno v majhnih nakladah in seveda z veliko ljubezni.

Slovenski gin nežnega in aromatičnega okusa. AP gin je destiliran s sedmimi skrbno izbranimi začimbami in stekleničen pri 43% alkohola po "London dry" metodi. Naravni gin brez pridodanih aditivov, arom ali sladkorjev. AP gin polnimo ročno in v manjših serijah, z veliko ljubeznijo. AP gin je popolno darilo za moške!

Sva Anže in Lucija. Celotna zgodba se je začela čisto spontano ali pa, bolje rečeno, z obsedenjosto z ginom. Vedno sva rada testirala nove gine, se zanimala kako in iz česa so narejeni. Anžetova največja želja je bila ustvariti svoj gin. In tako se je vse skupaj začelo. Oba sva zavihala rokave in se popolnoma brez izkušenj lotila izdelave gina. Lucija je teoretik, Anže praktik in to je tisto, kar naju je pripeljalo do cilja.

Blacksmith destilarna je del več kot sto let stare zgradbe. Že 115 let tukaj obratuje gostilna Murko. Za boljše razumevanje vas popeljemo nazaj v leto 1903; na sedanji lokaciji destilnare, se je pred več kot 100 leti začela pisati zgodba gostilne in kovačije. Tedanja lastnika Maks in Ana sta vsak s svojo obrtjo delala od jutra do večera. Žena Ana je iskala način kako naj svojega moža razbremeni po celodnevnem delu v Kovačnici. Tako je začela kuhati žganje iz brinovih jagod, ki jih je prinesla iz svoje rodne Brinjove gore. Žganje je popolnoma izčrpanega Maksa napolnilo z novo dozo energije in mu ohranjalo moč. Skrivnostna brinjeva mešanica se je obdržala, dokler ga je pripravljala Ana.

Do danes, ko sta Anže in Lucija, skrivni Anin recept priredila po svoje in po sodobnem načinu. Tako je nastal AP gin. Brinove jagode so še vedno tu in še vedno ostajajo glavna sestavina, dodanih pa je še šest skrbno izbranih začimb iz celega sveta. Res, da je recept in okus drugačen od prvotnega, ampak legenda še vedno drži. Zato spij en gin na dan, da bo odpeljalo zdravnika stran. Na zdravje!

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.