Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Penina Brut Reserve

Penino Brut Réserve smo ustvarili s strogim upoštevanjem tradicionalne šampanjske metode. Znanje našega vinarja, ki je v preteklosti delal v velikih kleteh francoske Šampanje, nam je omogočilo, da smo kot prvi v Sloveniji oblikovali edinstven stil vina z uporabo vina iz rezerve.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

 

Cena: 24,70 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Odlična kombinacija modrega pinota, chardonnaya in endemične slovenske sorte žametna črnina iz leta v leto razkriva nežno identiteto našega dolenjskega terroirja. Predvsem pa je penina Brut Réserve vino, ki popolno združuje moč, prefinjenost in eleganco, ki so temelji stila naše kleti. 

Degustacija

V nosu se začutijo arome agrumov in zrelih hrušk, za kar poskrbi chardonnay. V ustih je napad neposreden in natančen, sledi pa mu jasna svežina. Nato začutimo prostornino in gladkost modrega pinota. Zaključek je kompleksen in eleganten, za kar se je zahvaliti vinu iz rezerve.

Postrežba

Penina Brut Réserveje idealna za aperitiv. Popolno se ujema tudi s carpacciom jakobovih pokrovač, piščancem s tartufi in smetano, štruklji s skuto ali ovčjim sirom.

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Proizvajalec: Domaine Slapšak
Regija: Dolenjska
Stil: Bogato belo
Stopnja sladkorja: brut
Vsebnost alkohola: 12,5%

Na družinskem posestvu Domaine Slapšak sredi dolenjskih gričev se z vinarstvom ukvarjamo že dolgo. Ko se je gospodar posestva Martin leta 1988 vrnil v rodne Telče, je nadaljeval vinogradniško tradicijo svojega očeta, dedka in pradedka. Z ženo Tanjo sta povečala površine vinogradov in z lastnimi rokami na novo zgradila vinsko klet. Tu sta želela ustvarjati vina, ki so posebna, drugačna od drugih.

Ta filozofija je dobila krila, ko se je družini Slapšak pridružil nov, francoski član. Partner hčerke Urške, François Botton, po rodu iz francoske Šampanije, je po izobrazbi vinar in strokovnjak za proizvodnjo penin po tradicionalni metodi. Izšolal se je na Univerzi v Reimsu v Šampanji, kasneje pa je delal za prestižne šampanjske hiše, na primer Roederer. Kot enolog – svetovalec je bil zaposlen v Šampanji in Alzaciji, od leta 2006 pa svetuje največjim vinskim kletem po svetu.

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.