Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Penina Rose Reserve

Brut rosé je penina nežno roza barve z vijoličnimi odtenki. V nosu prepoznamo intenzivne arome svežega rdečega sadja, ki spominjajo na granatno jabolko. V ustih je izjemno eleganten in svež, z značilnim pridihom kosmulje. Zaradi nežnega doziranja je zaključek rahel in gurmanski.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

 

Cena: 24,70 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Penina Brut rosé je ena najboljših vinarskih izkušenj našega francoskega vinarja. Endemična slovenska sorta žametna črnina je bila zanj pred prihodom v Slovenijo popolna neznanka. Toda ko jo je preučil, je hitro prepoznal njen peneči potencial. Ko se je leta 2012 lotil izdelave penečega roséja iz te sorte, še sam ni pričakoval, da bo rezultat tako saden in eleganten. Vsaj 15 mesecev staranja na drožeh v steklenici je potrdilo njegove prve vtise in dalo tej penini njeno polno osebnost in kremnost v ustih.

Degustacija

Brut rosé je penina nežno roza barve z vijoličnimi odtenki. V nosu prepoznamo intenzivne arome svežega rdečega sadja, ki spominjajo na granatno jabolko. V ustih je izjemno eleganten in svež, z značilnim pridihom kosmulje. Zaradi nežnega doziranja je zaključek rahel in gurmanski.

Serviranje

Penina Brut rosé je lahko osvežujoč aperitiv, pa tudi odličen partner zabav, ko se pleše vse do jutra. Postrezite jo ob jagodni solati z balzamičnim kisom ali v foliji pečenem lososu. Ta penina se zelo dobro obnese tudi s svežimi sladicami s kančkom kislosti, kot so tradicionalne slovenske snežene kepe v interpretaciji Gostilne Repovž (Michelinov »Bib gourmand«, Šentjanž) ali z malinovo pito s sveže stepeno smetano.

Penino Brut rosé postrezite ohlajeno na 10˚C.

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Proizvajalec: Domaine Slapšak
Regija: Dolenjska
Sorta: Žametna črnina
Stil: Bogato rose
Stopnja sladkorja: brut
Vsebnost alkohola: 12,5%

Na družinskem posestvu Domaine Slapšak sredi dolenjskih gričev se z vinarstvom ukvarjamo že dolgo. Ko se je gospodar posestva Martin leta 1988 vrnil v rodne Telče, je nadaljeval vinogradniško tradicijo svojega očeta, dedka in pradedka. Z ženo Tanjo sta povečala površine vinogradov in z lastnimi rokami na novo zgradila vinsko klet. Tu sta želela ustvarjati vina, ki so posebna, drugačna od drugih.

Ta filozofija je dobila krila, ko se je družini Slapšak pridružil nov, francoski član. Partner hčerke Urške, François Botton, po rodu iz francoske Šampanije, je po izobrazbi vinar in strokovnjak za proizvodnjo penin po tradicionalni metodi. Izšolal se je na Univerzi v Reimsu v Šampanji, kasneje pa je delal za prestižne šampanjske hiše, na primer Roederer. Kot enolog – svetovalec je bil zaposlen v Šampanji in Alzaciji, od leta 2006 pa svetuje največjim vinskim kletem po svetu.

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.