Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pivo The 3rd Pill piksna

Pivo The 3rd Pill piksna

Ameriški stil piva India Pale Ale s štirimi različnimi sortami hmelja, ki skrbijo za bogato sadno aromatiko grenivke, citrusov in bezga. Visoko grenčičnost nosi bogato telo iz štirih različnih ječmenovih sladov. The 3rd Pill je največkrat nagrajeno pivo za najboljše pivo Slovenije.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

 

 

Cena: 3,80 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Stil piva: india pale ale
alk. 6,0 % vol.
Barva: svetlo
Grenčična stopnja: 60 IBU (mednarodna enota za grenčico)

Smo neodvisna mikropivovarna in delujemo v osrčju Vipavske doline, v Ajdovščini. Varimo piva, ki so nefiltrirana, nepasterizirana in polnega okusa - varimo takšna piva, ki jih radi tudi sami pijemo.

Po letu priprav in testiranja smo naš prvi zvarek Pally (pale ale) poslali na trg novembra 2013. Najbolj smo prepoznavni po pivu stila india pale ale z imenom the 3rd Pill (IPA), ki je v letu 2014 dobil dve srebrni nagradi, portal Rate Beer.com pa ga je razglasil za najboljše slovensko pivo. Poleg omenjenih varimo tudi druga piva, seznam se vztrajno daljša.

V pivovarni Pelicon smo osredotočeni na kvaliteto in kreativni razvoj novih receptov. Z vsakim varjenjem želimo postati boljši in navdušiti čim več ljudi nad novim valom piva.

V letu 2014 smo s pomočjo glasov naših pivcev prejeli trikrat naziv najboljša slovenska pivovarna leta. Na Ljubljanskem festivalu piva 2015 pa so mednarodni sodniki BJCP razglasili naše pivo Quantum DIPA za drugo najboljše pivo na festivalu. Januarja 2017 smo na svetovnem češkem tekmovanju prejeli srebrno medaljo za Pelicon Coffee Stout.

S pomočjo vztrajne in zagnane ekipe nam je Občina Ajdovščina podelila Zlati znak za zasluge na področju slovenskega pivovarstva, Zavod Mladi podjetnik pa nam je podelil naziv Mladi podjetnik leta 2017.

Soustanovitelja:
Matej Pelicon - soustanovitelj in glavni pivovar. Svojo dolgoletno vizijo o modernih pivih uresničuje s pomočjo izjemne pivovarske opreme SK Group iz Vipavske doline. Skrbi za zvarke in nenehne izboljšave. Fizik po duši, najraje s svinčnikom za ušesom in skate-om pod nogami.

Anita Lozar - soustanoviteljica in odgovorna za vsa vaša vprašanja in predloge. Po letih delovanja na področju grafičnega oblikovanja sedaj skrbi za razvoj produktov, vse vizualne in manj vizualne zadeve. Ljubiteljica vseh dobrih idej.

 

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.