Št. produktov: 0
Kislo mleko je bilo v naših krajih, posebej v Alpah in Predalpskem svetu, eden od najpomembnejših naravnih probiotikov. Razmerje mikrobov, ki podpirajo zdravje črevesja in imunski sistem pozitivno vpliva na naše zdravje. Osvežilni izdelek nas prepriča s svojim značilno rahlo kiselkastim okusom in božansko žametno strukturo.
Rok uporabe: natisnjen na embalaži
Količina: 230g
Kmetija Flis
energijska vrednost | 268/64 | kj/kcal |
maščobe | 3,53 | g |
od tega | ||
— nasičene maščobe | 2,71 | g |
— enkrat nenasičene maščobe | ||
— večkrat nenasičene maščobe | ||
ogljikovi hidrati | 8,8 | g |
od tega | ||
— sladkorji | 8,8 | g |
— polioli | ||
— škrob | ||
prehranske vlaknine | ||
beljakovine | 3,46 | g |
sol | 0,1 | g |
Zgodovina kmetije sega daleč nazaj, ima dolgoletno tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod. Leta 1938 je kmetijo od strica, ki ni imel svojih otrok, podedoval stari oče. Kasneje je kmetijo vodil oče. Ker kmetija leži na tradicionalno hmeljarskem območju, je do osamosvojitve Slovenije, bila glavna dejavnost hmeljarstvo. V devetdesetih letih pa smo se na kmetiji odločili za preusmeritev v govedorejo in proizvodnjo mleka. Sedanji lastnik kmetije in nosilec dopolnilne dejavnosti je Damijan Četina, ing. agronomije. Vodenje kmetije je leta 2006 prevzel od svojega očeta. Konec leta 2007 smo kmetijo posodobili tudi z robotom za molžo krav.
Ker izzivov na kmetiji ne zmanjka, se je rodila ideja o predelavi mleka. Mleko, ki ga pridelamo je izredne kakovosti, zato so polnega in bogatega okusa tudi naši domači mlečni izdelki.
Št. produktov: 0