Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Kisla smetana

št. ocen: 31
Kisla smetana

Domača kisla smetana narejena iz pasterizirane sladke smetane. Iz surovega mleka pridobijo smetano. Posneto smetano segrejejo jo ohladijo in ji dodajo kulturo. V komori jo zagrejejo in jo nato pustijo 24 ur za ohlajanje in razvoj. Po pretečenem času se izdelek prestavi v hladilnico. Hraniti pri temperaturi od 2℃ do 8℃.

Rok uporabe: natisnjen na embalaži

Količina: 250 g

Kmetija Flis

 

Cena: 2,20 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Izdelek je namenjen konzumaciji v splošni populaciji. NI primeren za ljudi, ki so alergični na mlečne beljakovine in mlečni sladkor.
ALERGENI: Mleko.
SESTAVINE: nehomogenizirana pasterizirana sladka smetana, vsebuje laktozo.

Hranilne vrednosti (100g)

Energijska vrednost (kJ/kcal) 768/186
Maščoba 18 g
od tega nasičene maščobe 11,2 g
Ogljikovi hitrati 3,4 g
od tega sladkorji 3,4 g
Beljakovine 2,6 g
Natrij/Sol 0,08 g

 

Zgodovina kmetije sega daleč nazaj, ima dolgoletno tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod. Leta 1938 je kmetijo od strica, ki ni imel svojih otrok, podedoval stari oče. Kasneje je kmetijo vodil oče. Ker kmetija leži na tradicionalno hmeljarskem območju, je do osamosvojitve Slovenije, bila glavna dejavnost hmeljarstvo. V devetdesetih letih pa smo se na kmetiji odločili za preusmeritev v govedorejo in proizvodnjo mleka. Sedanji lastnik kmetije in nosilec dopolnilne dejavnosti je Damijan Četina, ing. agronomije. Vodenje kmetije je leta 2006 prevzel od svojega očeta. Konec leta 2007 smo kmetijo posodobili tudi z robotom za molžo krav.

Ker izzivov na kmetiji ne zmanjka, se je rodila ideja o predelavi mleka. Mleko, ki ga pridelamo je izredne kakovosti, zato so polnega in bogatega okusa tudi naši domači mlečni izdelki.

Karmen M.
Okusna
Veronika B.
Kisla smetana je zelo dobra, kremasta, paše v vse jedi. Za razliko od ostalih "domačih" kislih smetan je res prijetnega okusa.
Anamari T.
Res dobra in okusna
Mojca Š.
Krasen kremast okus.
Vračko A.
Dobra
Ruth H.
Okusna, domača kisla smetana.
Nataša K.
Poleg vseh ostalih Flisovih mlečnih izdelkov je tudi kisla smetana odlična.
 

Priporočamo tudi

 

Zdravi recepti

  • Bučna juh'ca z ingverjem

    08.10.2023

    Kremasta bučna juha z ingverjem je preprosta jed. Idealna tudi za malo hladnejše dni. Sezona hokaido buč namreč traja vse od jesenskih dni pa do pozne zime. Sveži ingver s korenjem ter hokaido bučo ustvari okusno ter kremasto juho.
    Preberi več
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.