Št. produktov: 0
Zlatorumena barva kuhanega masla se povezuje v bogato masleno aromo in prijetno mehko kremno teksturo.
Izdelava kuhanega masla sega že tisočletja nazaj. V prvi vrsti je služila predvsem podaljšanju obstojnosti, saj je kuhano maslo zaradi svoje sestave praktično nepokvarljivo in se lahko hrani tudi izven hladilnika. Med pregrevanjem maslo izloči vso odvečno vodo in ogljikove hidrate; ostane samo prečiščena maščoba, ki je bistveno lažje prebavljiva, poleg tega pa ji številni pripisujejo izjemne zdravilne učinke.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 3692 kJ/882 kcal
V želji, da bi izkoristila vse, kar ponuja domače mleko, sta Žuža in Milan Brence v začetku devetdesetih let začela novo hišno tradicijo.
Danes ta povezuje celotno družino.
Skupaj z odlično ekipo sodelavcev ohranjamo vrednote tradicionalnega sirarstva in na sodoben način kreativno izpolnjujemo vizijo, zaradi katere se je vse začelo: Ustvarjati najboljše, kar ponuja mleko.
Življenje in delo na kmetiji je vedno tesno povezano z družino ter prepleteno z njeno podporo.
Tako kot maslo se lahko tudi kuhano maslo uporablja pri pripravi različnih sladic, namazov in omak, v kombinaciji s svežimi zelišči pa se odlično poda k pečenemu mesu ali ribam. Je sestavni del ajurvedskega jedilnika.
Št. produktov: 0