Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Jogurt - navadni

61 ocen

Planika navadni jogurt v lončku 150 g: je navadni čvrsti jogurt, blagega, nežno kislega in osvežilnega okusa.

 

Cena: 0,69 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Mleko Planika je pasterizirano in nehomogenizirano, kateremu ne dodajamo nobenih dodatkov. Je visokokakovostno in povsem naravno. S postopkom pasterizacije so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi, hkrati pa so ohranjene vse bistvene lastnosti surovega mleka.

Posebnost našega mleka je, da ima specifičen, poln okus, na kar nedvomno vpliva naravna prehrana, poseben način vzreje živali in hribovski predeli našega odkupnega območja, kjer se v poletnih mesecih živina pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kakovostno naravno pridelano krmo.

Mleko delno posnamemo na 3,5% mlečne maščobe. Rok uporabnosti mleka je 8 dni pri neprekinjeni hladni verigi pod 6°C.

Mleko pasteriziramo na 72° C. Ker je mleko pasterizirano, ga pred uporabo ni potrebno prekuhavati.

TRADICIJA IZ POSOČJA

Tisočletna tradicija in dediščina sirarstva v Posočju se je ohranila do današnjih dni. Na njeni osnovi je nastala in deluje današnja

Mlekarna Planika.

Planinsko pašništvo je posebnost Alp, planine so bile od nekdaj sinonim za preživetje in kulturo v Alpah. Planine v Posočju še živijo in veljajo za posebnost našega okolja, saj gre za posebno obliko skupnega gospodarjenja. Paša v visokih planinah je bila že v preteklosti nuja in temelj za kmetovanje in pridelavo kakovostne krme za zimo v dolini.

Iz Planin na tradicionalen način

Še danes v Mlekarni Planika sledimo tradiciji, spoštujemo dediščino naših prednikov in pri predelavi mleka v mlečne izdelke ohranjamo stare recepte. Planine v Posočju veljajo za kraj trdega dela, a tudi veselja.

Da bi prikazali dediščino in način pridelave, ki ga posnemamo danes, smo postavili in skupaj s Tolminskim muzejem doprli sirarski muzej, ki deluje pod okriljem Mlekarne Planika. Muzej pripoveduje zgodbo o pridelavi sirov v Posočju skozi zgodovino vse do danes.

Z odkupovanjem mleka od domačih kmetov Mlekarna Planika pripomore k obstoju živinoreje, obdelanosti kmetijskih zemljišč, prispeva k dohodku družin in zaposlovanju delavcev na teh območjih.

Danajšnja Mlekarna Planika je četrta največja mlekarna v Sloveniji in še edina v 100% lasti kmetov.

Imamo tudi lastno ekološko posestvo Bogata v Bovcu z okrog 130 kravami molznicami.

Dolina Soče in dolina Idrijce, posebej pa Tolminska, Kobariška in Bovška se tudi zaradi Mlekarne Planika predstavljajo kot proizvajalke naravno predelane hrane, kar dviguje raven kakovostnih izdelkov iz mleka na celotnem slovenskem trgu.

Dolina Soče je naravi naklonjena dolina, zato smo leta 2016 prav na lokaciji Mlekarne Planika postavili polnilnico za električne avtomobile.

Ker naše območje meji na sosednjo državo v Mlekarni Planika spodbujamo sodelovanje v kmetijstvu in turizmu na območju celotnega Posočja, Benečije ter Furlanije – Julijske krajine.

Anonimen
Anonimen
Nataša K.
Marko M.
Jogurt v času dostave ni bil na voljo. Prijazna gospa poklicala po telefonu in ponudila dobropis oz. zamenjavo za sorodne izdelke.
Sanja D.
Sanja D.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
mojca a.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
mojca a.
Barbara B.
Anonimen
Anonimen
dober okus, samo pogrešam tudi večja pakiranja: po pol litra skupaj
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Zelo dober,
Anonimen
Jogurtov nisem prejela
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Masa D.
Nic posebnega.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Petra M.
Nevenka B.
Dober, klasičen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
zelo dobri
Mitja G.
Anonimen
Anonimen
Matevž P.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Maruša B.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Marko G.
 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.