Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Trdi kozji sir Guzaj

2 oceni
Trdi kozji sir Guzaj

Guzaj je trdi kozji sir s polnejšo in bolj izrazito aromo. Narejen je iz surovega mleka, zorjen pa okrog leto in pol. Takšna stopnja zorjenosti siru poleg polnejšega okusa doda parmezanu podobno teksturo, ki se kar stopi v ustih. Sir za prave sladokusce. Ime je dobil po znamenitem ljudskem junaku, razbojniku Guzaju, ki je v okolici Kozjanskega, kjer nastaja sir Guzaj znan kot slovenski Robin Hood.

 

Količina: 200g

 

Cena: 6,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Na domačiji Tincl po kateri je dobil ime njihov poltrdi kozji sir, prosto živi 120 koz slovenske srnaste pasme, katerih mleko predelajo v široko paleto kakovostnih in večkrat nagrajenih izdelkov: mladih, poltrdih in staranih sirov, jogurtov, sirotke, albuminske in surove skute.

Po prevzemu kmetije leta 1987 sta se mlada gospodarja Franci in Sonja, poleg ohranjanja tradicije oglarjenja, uveljavila kot pridelovalca zelja ter kasneje, po takrat manj znani dejavnosti kozjereje, ki je s časoma postala glavna in edina panoga, iz katere se je razvila dopolnilna dejavnost sirarstva. Tako je nastalo Sirarstvo Videc in izdelki iz kozjega mleka kot so: kozji sir, kozji jogurt, albuminska skuta in drugi.

Kmetija je danes vključena v sonaravno rejo živali, ki se prosto gibljejo v hlevu ali pa izberejo izpust v naravo.V hlevu se krmijo dvakrat dnevno s kvalitetnim domačim senom in zeleno travo. Ob molži dobijo mešanico žit, čez zimo pa seno. Na kmetiji je okrog 120 starejših koz, letno pa okrog 200 mladičev, ki se večinoma kotijo zgodaj spomladi. Tako je sveže kozje mleko na voljo od sredine februarja do sredine novembra.

Anonimen
Anonimen
 

Priporočamo tudi

 

Zdravi recepti

  • Jesenska sirova plošča

    05.10.2020

    Ko zapiha prvi jesenski veter se druženja s prijatelji in bližnjimi prestavijo v toplo zavetje naših domov. Jesen je tudi čas, ko imamo na voljo veliko lokalnega sadja, ki ga lahko odlično skombiniramo s siri ali suhimi mesninami in tako nastane jesenska sirova plošča. Vse kar ji lahko še dodamo je kozarček okusnega vina.
    Več o ...
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.