Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Mleko z domačih travnikov 3,5%

št. ocen: 41

Trajno mleko Planika s 3,5 % mlečne maščobe je izključno iz domačih krajev, v glavnem iz kmetij Posočja, ki zajema celotno območje občin Tolmin, Kobarid in Bovec, deloma pa tudi iz obrobnih območij občin Kanal, Nova Gorica, Cerkno in Idrija.

 

Cena: 1,85 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Trajno mleko Planika je polno mleko s 3,5 % mlečne maščobe, segreto na visoko temperaturo (UVT), s čimer je mleku podaljšana obstojnost. Neodprt izdelek lahko hranimo na sobni temperaturi, po odprtju pa v hladilniku na temperaturi pod 6 °C in ga porabimo v treh dneh. Polnjeno je v sterilizirano, litrsko kartonsko embalažo.

Na poln okus mleka vpliva naravna prehrana, poseben način vzreje živali in hribovski predeli našega odkupnega območja, kjer se v poletnih mesecih živina pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kakovostno naravno pridelano krmo.

Mleko z domačih travnikov 3,5% m.m. 1 L je mleko, s katerim se prilagajamo povpraševanju naših zvestih potrošnikov, ki povprašujejo po mleku iz Mlekarne Planika tudi z daljšim rokom trajanja.


HRANILNE VREDNOSTI

Energijska vrednost 266 kJ/64 kcal
Maščobe 3,5 g
od tega nasičene maščobe 2,3 g
Ogljikovi hidrati 4,7 g
od tega sladkorji 4,7 g
Beljakovine 3,3 g
Sol 0,12 g

TRADICIJA IZ POSOČJA

Tisočletna tradicija in dediščina sirarstva v Posočju se je ohranila do današnjih dni. Na njeni osnovi je nastala in deluje današnja

Mlekarna Planika.

Planinsko pašništvo je posebnost Alp, planine so bile od nekdaj sinonim za preživetje in kulturo v Alpah. Planine v Posočju še živijo in veljajo za posebnost našega okolja, saj gre za posebno obliko skupnega gospodarjenja. Paša v visokih planinah je bila že v preteklosti nuja in temelj za kmetovanje in pridelavo kakovostne krme za zimo v dolini.

Iz Planin na tradicionalen način

Še danes v Mlekarni Planika sledimo tradiciji, spoštujemo dediščino naših prednikov in pri predelavi mleka v mlečne izdelke ohranjamo stare recepte. Planine v Posočju veljajo za kraj trdega dela, a tudi veselja.

Da bi prikazali dediščino in način pridelave, ki ga posnemamo danes, smo postavili in skupaj s Tolminskim muzejem doprli sirarski muzej, ki deluje pod okriljem Mlekarne Planika. Muzej pripoveduje zgodbo o pridelavi sirov v Posočju skozi zgodovino vse do danes.

Z odkupovanjem mleka od domačih kmetov Mlekarna Planika pripomore k obstoju živinoreje, obdelanosti kmetijskih zemljišč, prispeva k dohodku družin in zaposlovanju delavcev na teh območjih.

Danajšnja Mlekarna Planika je četrta največja mlekarna v Sloveniji in še edina v 100% lasti kmetov.

Imamo tudi lastno ekološko posestvo Bogata v Bovcu z okrog 130 kravami molznicami.

Dolina Soče in dolina Idrijce, posebej pa Tolminska, Kobariška in Bovška se tudi zaradi Mlekarne Planika predstavljajo kot proizvajalke naravno predelane hrane, kar dviguje raven kakovostnih izdelkov iz mleka na celotnem slovenskem trgu.

Dolina Soče je naravi naklonjena dolina, zato smo leta 2016 prav na lokaciji Mlekarne Planika postavili polnilnico za električne avtomobile.

Ker naše območje meji na sosednjo državo v Mlekarni Planika spodbujamo sodelovanje v kmetijstvu in turizmu na območju celotnega Posočja, Benečije ter Furlanije – Julijske krajine.

Jozica P.
Najboljse mleko.
 

Priporočamo tudi

 

Zdravi recepti

  • Recept za pustne krofe

    15.02.2023

    Mamljivi sladki marmeladni pustni krofi - le kdo se jih lahko obrani? Zate imamo preprost recept za pripravo te tradicionalne slovenske sladice, s katero vsako leto preganjamo zimo in kličemo pomlad.
    Preberi več
     
  • Orehova potica

    21.03.2022

    Velikonočni prazniki, Božič ... ali kar tako, ko se nam je zalušta - orehova potica je tradicionalna slovenska jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi. Zavihaj rokave in se loti priprave te odlične jedi.
    Preberi več
     
  • Domača lazanja

    07.04.2021

    Ker se v naši ponudbi najde skoraj vse za pripravo domače lazanje, se spodbodi, da vam ponudimo tudi recept zanjo. Pripravite jo lahko z mesnim ali zelenjavnim nadevom - izbira je vaša.
    Preberi več
     
  • Zimski kolač

    22.12.2020

    V naši ekipi ta čas leta zelo pridno delamo, zato nimamo toliko časa za peko prazničnih slaščic. Imamo pa Anjo, ki nas je tokrat presenetila s krasnim zimskim kolačem, ki je čisto enostaven za pripravo.
    Preberi več
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.