Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Čas je za pomladanski Detox

Čas je za pomladanski Detox

12.03.2018

Po dolgi zimi, mrzlega vremena, prenajedanja in stresa je naše telo pripravljeno na detox. Na srečo, pomlad prihaja in s pomladjo prihaja tudi čas prebujanja, obnove in rasti. Ritem narave v veliki meri pripomore tudi k prebujanju in obnovi našega telesa.

Dnevi se daljšajo in sončni žarki postajajo vse toplejši. Pomlad s seboj prinaša mineralno bogato zelenjavo, ki pripomore k boljšemu razstrupljanje našega telesa po  "zimskem spanju". Lahko bi rekli, da je narava naravnana tako, da nam pomladi ponudi zelenjavo, ki je primerna letnemu času in za pomladanski detox telesa. 


Koristna hrana za spomladanski detox je ponavadi:

  • enostavna za prebaviti
  • vsebuje velik delež vode
  • vsebuje veliko vlaknin
  • polna antioksidantov
  • polna protivnetnih snovi
Pomladanski detox


Ste se že kdaj vprašali zakaj je sploh pomemben Detox telesa?

Detox ti omogoča odmor od vseh strupov, ki so se v preteklih mesecih nabrali v tvojem telesu, s tem telesu tudi omogoči, da se ponovno postavi v ravnovesje.

Nekateri kritiki pravijo, da razstrupljanje preprosto ni nujno, saj se naša telesa lahko raztrupljajo sama, povsem naravno. Medtem, ko je to nedvomno res, v idealnem svetu, žal v našem vsakdanu ni tako. Dejstvo je, da je naš sodobni svet izjemno strupen. Izpostavljeni smo številnim toksinov, ki vstopajo v naše telo iz različnih virov. Naše telo je dnevno "napadeno" s strani onesnaženosti v zraku, v naših domovih, v hrani, ki jo jemo, in oblačil, ki jih nosimo. Naša živina se zdravi z zdravili; naše rastline so poškropljene z močnimi pesticidi. Vsi ti toksini se lahko s časoma kopičijo v telesu in posledično poslabšajo splošno stanje našega organizma. Posledice se lahko pokažejo v lažjih oblik, kot so kronična utrujenost / zaspanost, pomanjkanje energije, razdražljivost, težave s prebavili in glavobol.

Ravno zato je pomembno, da telesu na vsake toliko časa pomagamo pri raztrupitvi in mu s tem omogočimo "restart", ki je pomemben za normalno in nemoteno delovanje našega organizma. Pri raztrupljanju nam pomagajo tudi organi kot so jetra, ledvice, črevo, pljuča, limfni sistem, kri in koža.

Uporabi pomlad, da telo napolniš z vitamini in minerali in ga očistiš toksinov.

5 nasvetov za (zdrav) DETOX:

  1. vedno izberi zdravo opcijo hrane in pijače,
  2. v naprej si pripravi obroke za v službo/šolo - raje zaužij več obrokov po malo,
  3. vedno se prepričaj koliko je hrana, ki jo kupiš dejansko zdrava, vedno preveri hranilne vrednosti,
  4. pij veliko vode (izogibaj se sladkanim pijačam in alkoholu), 
  5. za motivacijo imej v glavi, da bo zdrava prehrana na dolgi rok izboljšala splošno počutje.

Zima je zakladnica strupov!

Zima je glavni čas, ko se strupi kopičijo v našem telesu. To pa zato, ker smo v zimskem času veliko manj telesno dejavni, dihamo manj svežega zrak ter uživamo veliko težjo/kalorično hrano kot pa v preostalih letnih časih

Zakaj je pomlad dober začetek za DETOX?

Že po starodavni Ayurvedic praksi je pomlad najboljši čas za detox telesa. Čeprav razstrupljanje telesa lahko opraviš v vsakem letnem času, naj bi bila pomlad vseeno najboljši čas za to.

Pomlad čas prebujanja, obnove in rasti. Ritem našega telesa je močno povezan z ritmom narave in tako se v ritmu pomladi, prebudi in obnovi tudi naše telo. Tako kot za naš organizem, kot tudi za naravo je pomlad pomemben dejavnik za regeneracije.

7 prednosti, ki jih prinese detox telesa

  1. detox telesa bo pripomogel k izgubili odvečnih kilogramov. Z izločanjem toksinov / strupov iz telesa, je velika možnost, da bomo hkrati izgubili tudi maščobne celice, saj so toksini shranjeni ravno v maščobnih celicah. 
  2. izboljšanje kože - lepa koža je zdrava koža. Toksini v telesu lahko uničijo našo kožo z mozolji, izpuščaji, ogrci...,
  3. počutili se bomo lažje - prebava dela! Če je prebavni sistem zamašen, svojega dela ne opravlja učinkovito, posledično sledi napihnjenost, zaprtost...
  4. telesu omogoči več energije. Ko strupeni odpadki zapustijo telo se lahko poveča tudi raven energije,
  5. znanstveniki pravijo, da preprečuje tudi nekatere bolezni, preden se te sploh začnejo. "Z rednim prečiščevanjem telesa "DETOX" pomagamo do naravne obrambo telesa in s tem pri preprečevanju bolezni, preden se sploh začne." navaja Dr Elson Haas.
  6. razmišlali boste bolj jasno - boljša koncentracije,
  7. sklepi so veliko bolj gibljivi.

Vseeno pa moramo biti pri vsakem raztrupljanja previdni in vedeti, kaj je za nas osebno dobro in kaj ne, saj vsak posameznik pozna svoje telo najbolje. Edino mi vemo kaj telesu odgovarja - vsaka stvar je zdrava, le če je v mejah normale. :) Priporočamo nežen pomladni detox, ki je enostaven za telo in kateri vam ne bo onemogočil normalnega vsakdana.

Pomladanski detox

 

Priporočamo

  • Pisana gajbica

    Cena: 24,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Gajbica je sestavljena iz sveže zelenjave, katero skrbno izberemo na dan dostave.

    Pisana gajbica vsebuje zelenjavo, ki je bogat vir vitaminov, mineralov, antioksidantov, za razliko od sadja pa vsebuje zelo malo sladkorjev in z velikim volumnom daje občutek sitosti.  

    Več o produktu »
     
     
  • Veggie detox gajbica

    Cena: 23,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Skozi leto se dostikrat zgodi, ko zdravo prehrano postavimo na stranske tire. 

    Veggie detox gajbica je sestavljena sestavljena iz sveže zelenjave, katero skrbno izberemo na dan dostave.

    Več o produktu »
     
     
  • Smoothie gajbica

    Cena: 37,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    V naši Smoothie gajbici vam želimo zagotoviti čim več različnih sezonskih sadežev. Sadje je odlično za pripravo okusno zdravih smoothie napitkov.

    Sadje v gajbici vam zagotovi dan poln energije. Izbiramo okusno in kvalitetno sadjeki vam ga na dan dostave ročno izberemo.

    Več o produktu »
     
     
  • Naravni sok mix gajbica

    Cena: 29,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Sveže stisnjen sok je za marsikoga nepogrešljiv začetek dneva. Sveže pripravljene sokove lahko vključimo v vsakodnevno prehrano.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.