Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Špinačna lazanja

Špinačna lazanja
novo

Narejena je iz Durum pšeničnega zdroba z dodatkom špinače. Lazanjam dodajamo pasirano špinačo in jajca proste reje iz slovenskih kmetij. Zaradi 30% dodatka špinače, tem rezancem dodajamo 3 jajca na kg zdroba.

Velikost plošče: 15 x 24 cm

Količina: 500 g

Čas kuhanja: 1 minuta (pred polaganjem v pekač)

 

Cena: 5,60 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

SESTAVINE:

durum zdrob, jajca proste reje s slovenskih kmetij (3 jajca/1 kg moke).

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: 278 kcal/1164 kJ,
Maščobe: 2.6 g, od tega nasičene maščobe: 0.7 g,
Ogljikovi hidrati: 51 g, od tega sladkorji: 0,6 g,
Beljakovine: 10 g, sol: 0,06 g

O NJIH:


Ideja o izdelavi testenin se je pojavila, ko je mož Janez Rotar našel na internetu šolo Primo piatto - Pasta scuola izdelave testenin v Italiji. Odpravila sva se na šolanje in po njem bila odločena, da pričneva z izdelavo testenin. Ime Mlinarjev sin pa izhaja iz dolgoletne tradicije mlinarstva pri Rotarjevih v Moravčah in Rotarjevih v Izlakah. Tudi sama imava namreč štiri sinove. Izdelujemo testenine iz različnih tipov zdrobov(pirinega polnozrnatega pšeničnega zdroba, khorasan polnozrnatega pšeničnega zdroba , ajda, durum pšeničnega zdroba, polnozrnatega pšeničnega zdroba in testenine iz fino mletih otrobov - testenine z vlakninami.

ZGODBA:


Ob bistrem potoku je mlin,....MLIN ROTAR, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini, minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.
Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdeluje najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij.

Mlinarjev sin


Testenine sušimo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranimo pristen domač okus in aromo.


Sestava testenin Mlinarjev sin: domače, sveže surovine, strokovno znanje, veselje do dela, poštenost, dobri ter zdravi odnosi pri delu.

 

Priporočamo tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.