Košarica

 

Št. produktov: 1

19,90 €

Na blagajno Izprazni košarico
 
 

Bučkini ravioli

Bučkini ravioli

13.01.2020

Bučkini ravioli so božanski! Lahka jed, ki se prileže po praznikih. Sladka paradižnikova omaka, špinača, rikota in nežna mocarela so idealna kombinacija okusov.

 

Sestavine:

2 srednji bučki
3 žličke oljčnega olja
2 stroka česna - mleta
80 g špinače – nasekljane
250 g rikote
Sol
Poper
260 g pelatov
50 g narezane mocarele

 Bučkini ravioli

Bučkini ravioli

Bučkini ravioli

 

Bučkini ravioli

Priprava: 

Segrejemo pečico na 220 stopinj.

Odrežemo konec vsake bučke in nato z lupilcem zelenjave olupimo vsako bučko na široke trakove.

Trakove bučke prenesemo na krožnik, nato pa dva traka navpično in dva traka vodoravno postavimo na krožnik, da naredimo križ. Postopek ponovimo s preostalimi trakovi.

Ponev segrejemo na srednje močni vročini. Dodamo oljčno olje in česen, dušimo 30 sekund do 1 minute. Dodamo špinačo, sol in poper. Vse skupaj pražimo 1 – 2 minute, dokler se ne posuši. Odstranimo in ohladimo.

Bučkini ravioli

 

Bučkini ravioli

V posodo dodamo špinačo in česen, dodamo rikoto, sol in poper. Zmešamo, da se vse sestavine združijo. 

Z žlico zajamemo približno polno žlico mešanice in postavimo na sredino križa rezancev, nato prekrijemo raviole, tako da je stran šiva na dnu.

V pekač vlijemo omako, ki jo naredimo iz pelatov, soli in popra – po želji lahko dodate kar želite. Enakomerno položimo raviole iz bučk, nato pa posujemo z ribano mocarelo.

Pečemo 15 – 20 minut.

Bučkini ravioli


Dober tek!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.