Št. produktov: 0
21.03.2017
Testenine, ki bi jih z lahkoto zamenjala za klasične. Kremasta avokadova omaka in piščanec začinjen s currijem.
Veste kaj mi je najbolj všeč, ko pri kakšni jedi odkrijem kaj je tista pika na I. In pri tej so to mandlji. Nujno popraženi. Z lahkoto pa vam zagotovim, da po tej porciji testenin ne boste imeli občutka napihnjenosti z željo, da se zleknete pred TV in delate… nič
Bučko in korenje operemo, slednjega tudi olupimo. Oba narežemo na tanke »špagetke«. Jaz imam sicer priročno napravo lahko pa uporabite temu primeren lupilec.
Mandlje dodamo na malenkost olja in jih na hitro popražimo. Med praženjem lahko začnemo s pripravo avokado omake. Polovici avokada dodamo žlico kisle smetane, malo soli in popra, nekaj soka limete in limone, ter malenkost vode. To lahko dodajate postopoma, da regulirate želeno gostoto omake. Sparirate s paličnim mešalnikom. Popečete koščke piščanca, vmes solite in na koncu dodate curry.
V drugi ponvi segrejemo žlico olivnega ali kokosovega olja, dodamo korenje, pražimo dobro minutko, nato dodamo še bučkine špagetke in pražite še dobro minutko. Ko bučke začnejo spuščati vodo je odmaknite iz ognja. Jaz imam rada, da niso čisto mehki špagetki, zato mi praženje le teh vzame le 2-3 minuti max.
Na krožnik položite špagetke, prelijete z omako, ter dodate popečenega piščanca in mandlje.
Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov
Sestavi svojo gajbico TUKAJ
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.