Št. produktov: 0
18.04.2023
Lahek spomladanski obrok, s katerimi bomo zaužili veliko vitaminov in mineralov in pocrkljali svoje brbončice. Odlično se poda kot priloga ali pa kar kot glavna jed, če lakota ni prehuda.
Verjetno smo vsi navajeni šparglje vsaj malo pokuhati, preden jih dodamo v kakšno bolj znano jed (juha, omleta, quiche ...). No, če + tega slučajno niste vedeli, jemo jih lahko tudi surove.
Šparglji so odlična spomladanska jed, ki je polna vitaminov, mineralov ter vlaknin. So znanilci pomladi, ki iz zemlje pokukajo, ko so nočne temperature dovolj visoke. Šparglji takrat namreč rastejo ponoči.
Za našo solato je fino, če šparglje olupimo na čim tanjše rezine. Pomagamo si lahko z navadnim lupilnikom za sadje in zelenjavo. Nekaj delov špargljev vam bo verjetno ostalo viška - porabite jih lahko za juho ali kakšno drugo jed.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.