Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

EKO ameriške borovnice - sadež s slovenskega vrta

EKO ameriške borovnice - sadež s slovenskega vrta

11.08.2016

Zelo malo hrane ima toliko pozitivnih učinkov na zdravje, kot jih imajo borovnice. V majhnih modrih jagodah se skriva velikanska moč. EKO ameriške borovnice so izjemno zdravilne, saj vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov pomembnih za normalno delovanje našega telesa.

Junij, julij in avgust so meseci, ko zelene borovnice dozorijo v modre sladke jagode. Borovnice so po zadnjih raziskavah uvrstili med najbolj zdrava živila. Zaradi velike vsebnosti vitamina C, kalcija, železa, fosforja in polifenolov jih imenujejo tudi »super sadež«.

ZGODOVINA

Ameriške borovnice so v Evropo prinesli šele v 20. stoletju, te modre jagode izvirajo iz Severne Amerike. Že v preteklosti je bila borovnica izjemno cenjena zdravilna rastlina. V tradicionalni medicini se borovnice uporabljajo že skoraj tisoč let.

EKO borovnice

ZDRAVJE

Borovnice so dragocen vir vitaminov in mineralov, sadež na naše telo deluje tudi izjemno antioksidativno. Borovnice naj bi zaradi antioksidativnega učinka upočasnevale procese staranja, zmanjševale tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja ter tudi za nastanek raka. Delovale naj bi tudi na izboljšanje koordinacije in ravnotežja.

Raziskave znanstvenikov so pokazale, da borovnice zavirajo številne degenerativne bolezni, povezane s staranjem možganov, kot so Alzheimerjeva bolezen in demenca. Zdravilni učinek borovnic, potrjuje tudi dejstvo, da imamo v farmaciji več kot 180 izdelkov z izvlečki borovnic po vsem svetu. 

Borovnice vsebujejo veliko vitaminov A, B, E in C, beta karoten, folne kisline, kalija, kalcija in železa. Sveže borovnice delujejo protivnetno in spodbujajo delovanje imunskega sistema, posušene borovnice pa pomagajo pri driski. Ravno v ljudski medicini je najbolj razširjena uporaba posušenih borovničevih plodov, ki so odlično domače zdravilo za zdravljenje driske, najpogosteje pri otrocih.

EKO borovnice

Pozitivne lastnosti EKO ameriških borovnic:

  • zavirale naj bi razvoj degenerativnih bolezni možganov 
  • naj bi zmanjševale tveganje za bolezni srca
  • pomagale naj bi izboljšati psihomotorične sposobnosti: ravnotežje in koordinacijo
  • izboljševale naj bi koncentracijo in spomin 
  • delujejo protivnetno
  • odpravljajo napenjanje in krče
  • našo kožo naj bi ščitile pred negativnimi vplivi UV žarkov
  • ohranjajo zdrav izgled kože ter upočasnjujejo njeno staranje
  • izboljšujejo vid, še posebaj nočni
  • primerne za tiste, ki so na dieti, saj so nizkokaloričen sadež, ki spodbujajo prebavo.

 

EKO borovnice

Borovnice za nosečnice

Borovnice so bogate s folno kislino, kar lahko pomaga med nosečnostjo. Ta majhen sadež je bogat še s kalijem, ki naj bi pomagal uravnavati krvni tlak. Borovnice vsebujejo tudi vitamin C, kalcij in druge hranilne snovi, ki jih nosečnica potrebuje. Vlaknine v borovnicah pomagajo zmanjšati tudi nekatere neprijetne težave v nosečnosti, kot so hemoroidi in zaprtje.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.